Duminica 28 Aprilie

Delegări fantomă la Protecția Consumatorilor Cluj! Un inspector figurează în acte ca lucrând la Cluj: ”Eu nu l-am văzut la serviciu”


Două decizii de delegare a unor inspectori din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Bihor la Cluj și Satu Mare sunt învăluite în mister.

Vorbim despre două decizii din 4 august, prin care doi comisari au fost mutați de la Bihor, dar se pare că totul a fost fictiv. Unele surse spun că prin această metodă s-a încercat blocarea unor posturi vacante din Cluj și Satu Mare, pentru a nu fi desființate așa cum cerea Guvernul ,în care acțiune de reducere a posturilor bugetarilor. 

Prin decizia nr. 58, din 4 august 2023, comisarul Ovidiu Nicolae Lungu, din cadrul CRPC RNV Cluj-CJPC Bihor, era delegat la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Cluj, pentru o perioadă de 6 luni, până la finele anului 2023.

Printr-o altă decizie, nr 59, tot din aceeași dată, era delegată, tot de la Bihor, Loredana Cristina Micle, dar de această dată la Comisariatul din Satu Mare. Ambele decizii au fost semnate de comisarul șef Lucian Rus. 

Știri de Cluj l-a contactat luni dimineața pe Mircea Radu, comisar sef adjunct ANPC Cluj și persoana care conduce Comisariatul din Cluj, pentru a-l întreba dacă Ovidiu Nicolae Lungu a lucrat vreo zi la Cluj sau vorbim despre o delegare fantomă. ”La noi nu a fost delegat niciun comisar de la Bihor în 2023. Nu știu nimic despre aceste decizii. Domnul Lungu nu a lucrat la Comisariatul din Cluj și nu a trecut pe la serviciu nicio zi”, a spus Mircea Radu. Această declarație arată că deciziile au fost unele fictive, fără să fie puse efectiv în aplicare.

Întrebarea este câte astfel de decizii s-au dat la nivel național, pentru a bloca unele posturi și a împiedica desființarea lor?

Unele surse spun că prin aceste decizii s-ar fi încercat blocarea unor posturi, care ar fi riscat să fie desființate. Guvernul a cerut anul trecut ca toate instituțiile publice să raporteze posturile vacante pentru a fi reduse într-o tentativă populistă de a demonstra că și bugetarii strâng cureaua. Ca să nu se întâmple acest lucru, ar fi apărut aceste decizii semnate de comisarul șef Lucian Rus, care nu au produs efecte, dar au securizat posturile, pentru că cineva le ocupa, cel puțin scriptic. În realitate, cei doi comisari menționați mai sus au continuat să lucreze la Bihor, unde au fost pontați și remunerați.

Știri de Cluj a aflat că cele două decizii de delegare vor fi anchetate de o comisie, pentru a se stabili ce s-a întâmplat cu exactitate. 

collage1.jpgcollage.jpg

Comentarii Facebook