De Zilele Clujului, clujenii si turistii sunt invitati 3 tururi ghidate gratuit pentru a cunoaste orasul in profunzime

 

Cu ocazia Zilelor Clujului, clujenii dar si turistii sunt invitati la 3 tururi ghidate gratuit pentru a redescoperi orasul cetate cu ocazia Zilelor municipiului Cluj-Napoca.

Primul obiectiv la care se va ajunge este Turul Matia Corvinul, apoi Turul bisericilor Clujului, dar si Turul "Stiati ca?". Zilele in care vor avea loc aceste activitati sunt: luni, 28 mai, marti, 29 mai si miercuri, 30 mai, cu incepere de la ora 14:00, locul de intalnire fiind Centrul de Informare Turistica de pe Bd. Eroilor.

In cadrul Turului Matia Corvinul clujenii vor avea ocazia de a afla lucruri inedite, nestiute despre personalitatea lui Matei Corvin. Nascut intr-o familie de nobili transilvaneni, Matia devine rege dupa ce fratele sau (cel care fusese desemnat pentru succesiunea la tron) moare. Avand o educatie bazata pe cultura si multiculturalitate, tanarul rege va fi cel care va aduce renasterea in Transilvania. Mai multe lucruri despre regele Matia si Clujul, va invitam sa descoperiti alaturandu-va acestui tur tematic.

"Orasul nostru este unul dintre putinele orase europene care are minim sase confesiuni traditionale. De asemenea, ne putem mandri cu infiintarea unei noi confesiuni la Cluj, dar si cu faptul ca aici s-a nascut unicul monarh sud-est european, prezent pe "Monumentul Reformei de la Geneva". Invitam clujenii dar si turistii sa afle mai multe lucruri despre confesiunile Clujului, intr-o plimbare prin urbea somesana din cadrul Turului bisericilor Clujului", potrivit organizatorilor.

Turul "Stiati ca?" - Mai multe curiozitati si aspecte unice ale Clujului vor putea fi aflate doar in cazul in care va veti alatura turului miercuri, 30 mai 2012.

Comentarii Facebook