De ce nu a fost eliberat nici acum Sorin Apostu! De 6 luni sta departe de familie


Sorin Apostu nu a fost eliberat de Curtea de Apel Mures tocmai pentru a nu-i da posibilitatea de a comite alte infractiuni.

Judecatorul Mihaela Cretu a scris in motivarea sentintei prin care a respins cererea de eliberare sub control judiciar a fostului primar ca Apostu a tradat increderea clujenilor. In legatura cu cele sase luni petrecute in arest, magistratul a subliniat ca aceasta perioada nu este excesiva.

"Pe parcursul a aproximativ 2 ani de zile, exercitand o functie ce implica nu doar exercitiul autoritatii de stat, dar si confirmarea increderii acordate de catre populatia, ce l-a ales in functia de primar al unui important municipiu al tarii, acest petent ar fi savarsit infractiuni prin care ar fi favorizat societatile comerciale conduse de catre coinculpatii Droniuc Aspazia si Stoia Calin, in dauna altor agenti economici si contra unor substantiale sume de bani", a precizat judecatorul in motivare.

Sorin Apostu ar fi profitat, in viziunea judecatorului, de relatiile pe care le-a avut cu diversi oameni de afaceri si a incalcat increderea clujenilor caere l-au ales.

"La nivelul opiniei publice, nu trebuie conturat si mai puternic sentimentul de neincredere in organele abilitate ale statului de a trage la raspundere penala persoane pentru infractiunile ce le sunt imputate", au mai subliniat judecatorii.

Avocatul lui Sorin Apostu, Gheorghita Mateut, a depus recurs la aceasta sentinta. "Este un drept exclusiv de apreciere al instantei. Nu mai exista niciun motiv si daca ar fi exista vreodata cine mai poate sa creada ca mai sunt motive dupa 6 luni de la arestare. Pe cine sa mai influenteze pentru ca Droniuc Aspazia nici nu este audiata si nimeni nu vrea sa o confrunte, fiind suficient inscrisul notarial. Asa ceva nici nu puteam sa imi imaginez ca se poate intampla in conditiile in care facem parte din structurile UE. Se vorbeste despre dreptul la libera aparare, dar denuntatorul nu este intrebat", a spus Gheorghita Mateut.

In privinta afirmatiilor instantei ca, daca Apostu ar fi eliberat nu ar putea lua legatura cu sotia, acuzata in acelasi dosar, Mateut a spus ca: "Asta este o obligatie irationala pentru ca au prioritate relatiile de familie si pe de alta parte trebuia sa i se interzica si dreptul la vizita. A luat legatura cu sotia in permanenta, chiar si ieri a fost la vizita".

 

Sorin Apostu este in aresti din noiembrie 2011.

Comentarii Facebook