De ce ajung ambulanțele cu întârziere la cazurile din Cluj-Napoca. Se plimbă HAOTIC pe la spitale


Clujenii reclamă periodic că ambulanțele ajung cu dificultate la solicitările prin 112. Știri de Cluj l-a întrebat pe prefectul Clujului Tasnadi Szilard despre această situație, care este critică. 

Prefectul a discutat cu Horia Simu, directorul Serviciului de Ambulanță Cluj. ”Într-adevăr, numărul de cazuri este foarte mare, raportat la numărul de echipaje. Adevărul că se și sună pentru orice lucru și nu au resurse libere atunci când trebuie. De asemenea ambulantele sunt blocate la spitale sau trimise de la un spital la altul, din cauza lipsei de locuri. Și acesta este generator de întârzieri.

Departamentul pentru Situații de Urgență coordonează operativ Serviciul de Ambulanță, subordinea fiind la nivelul Ministerului Sănătății raportat la buget, resurse umane, investiții, etc.

Singura soluție este suplimentarea echipajelor cooperative pe teren, dar asta înseamnă angajarea de personal nou, suplimentare de locuri. Pentru o singură ambulanță în plus pe tură ar trebui cinci asistenți și cinci ambulanțieri, ca să crești capacitatea operativă cu o mașină”, a explicat prefectul Tasnadi Szilard.

Luni, pentru o intervenție pe strada Corneliu Coposu oamenii au așteptat o oră și jumătate. 

O ambulanță a ajuns la un caz pe Corneliu Coposu după o oră și jumătate

Comentarii Facebook