De ce a murit, de fapt, fetița de 3 ani din Cluj, suspectată că s-ar fi înecat cu un bol alimentar. Polițiștii au deschis un dosar pentru ucidere din culpă


Tragedie cumplită pentru o familie din Cluj! O fetiță de 3 ani a murit după ce ar fi căzut în groapa săpată de tatăl ei în curtea casei, într-un moment de neatenție. Salvatorii care au ajuns la fața locului au crezut inițial că fata s-a înecat cu un bol alimentar.

Două echipaje SMURD, dintre care unul de terapie intensivă mobilă, au ajuns în localitatea Finișel din comuna Săvădisla, luni, în jurul orei 19:00. Salvatorii au aplicat manevre de resuscitare unei fetițe de doar 3 ani, însă fără succes.

Copila a fost găsită de mama ei, inconștientă. Femeia a cerut de urgență ajutorul vecinilor.

Din câte am înţeles a săpat acolo în spate să îşi facă beci şi s-a adunat apa”, a mărturisit un vecin, potrivit observatornews.ro.

A venit mama fetiţei la noi aici şi a strigat că a picat fata în apă. Nevasta s-a speriat, eu am fugit acolo, fata era dusă în casă şi tatăl ei o resuscita”, a spus un bătrân, pentru sursa citată.

Familia lovită de tragedie mai are un băieţel, iar vecinii spun că avea foarte mare grijă de ei. Mama renunțase chiar şi la locul de muncă, pentru a-i îngriji.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Au fost anunţaţi şi cei de la Direcţia pentru Protecția Copilului, care vor face propria anchetă. Până în aceste momente nu există niciun indiciu care să arate că cei doi copii ar fi fost neglijați de părinți.

Ce spun polițiștii clujeni despre incidentul dramatic

În data de 26 iunie a.c., în jurul orei 19.50, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Turda au fost sesizați, prin apel 112, despre faptul că în curtea unui imobil din localitatea Finișel, comuna Săvădisla, o fetița s-ar fi înecat, fiind inconștientă.

La fața locului au fost dirijate de urgență echipaje medicale, precum și echipa operativă de polițiști, constatând că aspectele sesizate se confirmă, fiind vorba despre o fetiță de 3 ani și 8 luni.

Din primele verificări efectuate, polițiștii au constatat că fetița ar fi căzut într-o  groapă, săpată în vederea construirii unui depozit de alimente, în care s-a acumulat apă datorită precipitațiilor din ultima perioadă.

Aceasta a fost găsită de tatăl ei după aproximativ 5 minute, care a ridicat-o și a transportat-o în imobil, unde a început să-i aplice manevre de resuscitare până la sosirea echipajelor medicale.

Echipajul de terapie intensivă mobilă a procedat la efectuarea manevrelor de resuscitare, însă, din nefericire, s-a constatat decesul acesteia.

Polițiștii au demarat activități de cercetare în cadrul unui dosar penal ce vizează infracțiunea de ucidere din culpă.

Comentarii Facebook