Curtea de Apel Cluj dă voie Uber să lucreze în Cluj

 

Curtea de Apel Cluj a suspendat decizia Tribunalului Comercial Cluj, prin care se interzicea funcționarea Uber în Cluj.

 

”Suspendare provizorie a executării cerere de suspendare provizorie a executării O.P. nr.2268/2016 din dos.999/1285/2016 - art.450 alin.5 C.pr.civ”, au dispus judecătorii de la Curtea de Apel Cluj.

 

Inițial, în 16 noiembrie, Tribunalul Comercial Cluj a decis ca Uber să nu mai poată funcționa până când nu se va da o soluție în procesul pe fond, privind plângerea depusă de taximetriștii clujeni. Aceștia acuză Uber să practică taximetrie mascată și că fac concurență neloială.

 

Admite, în parte, cererea de ordonanţă preşedinţială formulată de reclamanta A DE M T T, în contradictoriu cu pârâtele SC U S R SRL şi R O B.V. şi în consecinţă:Dispune încetarea furnizării de către pârâte a serviciilor de transport public, contra cost, pe raza municipiului Cluj Napoca, până la soluţionarea dosarului nr. 984/1285/2016 al Tribunalului Specializat Cluj, având ca obiect acţiune în concurenţă neloială.Respinge cererea de menţinere a efectelor acestei hotărâri până la rămânerea definitivă a hotărârii ce se va pronunţa în dosarul nr. 984/1285/2016 al Tribunalului Specializat Cluj.Executorie fără somaţie şi fără trecerea vreunui termen.Cu drept de apel în termen de 5 zile de la comunicare, apel care se va depune la Tribunalul Specializat Cluj. Pronunţată în şedinţa publică din data de 16 noiembrie 2016”.

 

E un prim pas care ne bucura. Vom continua sa ne sustinem argumentele. Uber e un serviciu iubit de consumatori pentru ca ofera calitate, transparenta si siguranta sporita, datorita tehnologiei. Pentru noi, nu este o lupta impotriva taxi, cu cat mai multe optiuni, cu atat mai bine, iar taxiurile vor avea mereu un rol imporant in dinamica unui oras. Noi sustinem dreptul consumatorilor de a alege. Orasele s-au dezvoltat, dar optiunile au ramas aceleasi, oamenii au nevoie de mai multe alternative, este loc pentru toata lumea”, a precizat Uber România.

Comentarii Facebook