Cursuri de restaurare la Castelul Banffy din Bontida

Profesori din Romania si din Marea Britanie predau in perioada 6-20 august cursuri de restaurare la Castelul din Bontida.

La cursurile organizate de fundatia Transylvania Trust si Institute of Historic Building Conservation din Marea Britanie participa cursanti din Irlanda, Ungaria, Franta, Kosovo, Albania, Bosnia-Hertegovina, Muntenegru, Serbia, Republica Moldova si Romania.

Specialisti vor prezenta tehnici de restaurare, dar si evoluţia patrimoniului cultural al Romaniei, al Europei de Sud-est. "Formarea practica se desfasoara in ateliere de dulgherie si zidarie, cursantii initiati in aceste meserii traditionale participa la restaurarea propriu-zisa a Castelului Bánffy. In data de 13 august vor pleca intr-o excursie de studiu si vor vizita Salina de la Turda, respectiv Cetatea de la Alba Iulia. Modulul de specializare se va incheia cu examen si inmanarea certificatelor", se arata intr-un comunicat al fundatiei Transylvania Trust.

Cursul este organizat in cadrul proiectului "CSE in Heritage: Implicarea societatii civile in intarirea comunitatii sud-est europene prin conservarea si managementul patrimoniului construit", finantat de Uniunea Europeană. Cursul este cofinanţat de Fundaţia Communitas şi Fondul Cultural Naţional (Nemzeti Kulturális Alap) din Ungaria.

Comentarii Facebook