Cum va fi vremea de Revelion și în prima săptămână din ianuarie


Meteorologii de la ANM au emis o estimare a valorilor termice medii pentru perioada de prognoză 24 decembrie 2018 - 6 ianuarie 2019.

Astfel, în Transilvania, vremea va intra într-un proces de răcire la începutul perioadei, astfel media valorilor maxime va scădea de la 3...4 grade până spre -3...-2 grade pe 25 decembrie. După această zi mai rece, până la finalul săptămânii, media maximelor va crește la 1...2 grade și nu vor mai fi variații semnificative. La începutul lunii ianuarie este prognozată o nouă scădere a temperaturii, ce va aduce maxime ușor negative, în medie, de -3...-2 grade. 

Minimele termice vor fi în jur de -4 grade pe 25 și 26 decembrie, apoi până la finalul săptămânii, media va urca ușor spre -1 grad, ca în a doua săptămână tendința să fie de scădere, până la o medieregională a acestora de -8 grade.

Vor fi precipitații însemnate cantitativ la începutul intervalului. Ulterior probabilitatea pentru precipitații, slabe cantitativ se va menține ridicată în cea mai mare parte a intervalului, dar mai ales în prima săptămână. 

Comentarii Facebook