Cum va fi vremea de Crăciun. ANM a emis prognoza meteo pentru luna decembrie


Temperaturile vor fi apropiate de cele specifice de Crăciun, în majoritatea regiunilor. Excepţie face nord-estul ţării, unde va fi mai frig. Şi cantităţile de precipitaţii estimate vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, spun specialiştii.

Institutul Naţional de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni. În primele două săptămâni, temperaturile vor fi sub valorile normale ale perioadei.

Săptămâna 28 noiembrie - 5 decembrie

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a ţării, dar cu o abatere termică negativă uşor mai accentuată în regiunile estice, sud-estice şi la munte. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile vestice, centrale şi la munte.

Săptămâna 5 - 12 decembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele estice şi nord-estice. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

Săptămâna 12 - 19 decembrie

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, posibil uşor mai coborâte în nord-est. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

Săptămâna 19 - 26 decembrie

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână în majoritatea regiunilor, posibil uşor mai coborâte în nord-estul ţării. Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

La Cluj-Napoca vremea în data de 25 decembrie nu promite a se alinia cu spiritul Crăciunului. Nu vor fi precipitații și nici furtuni cu descărcări electrice. Primă zăpadă se lasă mult așteptată. Ziua temperatura nu va depăși 0° C, în timp ce noaptea cerul va fi predominant noros, iar temperaturile vor ajunge la -9° C, potrivit accuweather.com. 

Comentarii Facebook