Cum se circulă pe Calea Tuzii, la o lună de la reparații. Un șofer a clujean a realizat un clip de protest VIDEO


Un șofer protestează împotriva deranjului rămas după lucrările de reabilitare încheiate recent pe Calea Turzii din Cluj-Napoca.

Bărbatul a realizat și un clip în care arată problemele cu care se confruntă participanții la trafic pe strada proaspăt reabilitată.

Mentionez ca acesta este un clip de protest. Nu prezinta greseli in trafic, ci doar nereguli la nivel de infrastructura”, își începe șoferul descrierea clipului postat pe Trafictube.ro.

Este vorba despre Calea Turzii din Cluj Napoca si drumurile adiacente. Asa arata o lucrare de reabilitare in anul 2014 intr-un oras care se vrea Capitala Cultural Europeana. Reabilitarea acestei strazi a durat cateva luni (de prin primavara) iar pretul total a fost de 22.000.000 RON. In clip se vede deranjul lasat in urma de lucrari precum si problemele care au inceput inca din stadiul de proiect.

Primarul Clujului a declarat initial ca lucrarea va fi finalizata pe la jumatatea lunii septembrie. Fara sa fie presat de nimeni, acesta si-a dat singur un ultimatum, data de 1 octombrie. La acea data acesta a declarat ca lucrarea este finalizata si ca se circula bine, desi lipseau de pe drum ultimul strat de uzura si marcajele.

Pe strazile adiacente a ramas in urma un adevarat dezastru. Multe strazi distruse de utilaje, altele sparte intentionat pentru lucrari de canalizale iar unele au ramas chiar fara curent. Pe perioada lucrarilor au existat probleme si pentru pietoni, care in anumite zone au fost lasati fara trotuar si erau obligati sa mearga pe drum (s-a dat o amenda simbolica de 1800 lei pentru asta). O parte din locuitorii din zona erau obligati sa ocoleasca cativa km ca sa ajunga la locuintele lor.

Multa lume a reclamat si faptul ca unul din sensurile giratorii (Calea Turzii-Buna Ziua) este prea ingust si reprezinta un nod mare in trafic. Acest sens a fost facut prea mare si nu a fost centrat corespunzator. Pe directia Turda, exista 2 benzi dintre care una este tangenta pe sens si nu constrange soferii sa incetineasca. Pe sensul spre Cluj, situatia este si mai nefericita. Una dintre cele 2 benzi se pierde complet si astfel se formeaza un efect de palnie care reprezinta un nod in trafic. In anumite zone ale sensului giratoriu exista 2 benzi de circulatie iar in altele doar o banda. Sensul nu este trasat ca avand 2 benzi, desi spatiul in care a fost construit era foarte mare”, scrie clujeanul.

Acesta se întreabă și ”cum se va face deszapezirea pe o asemenea strada (care are si inclinatie mare pe langa denivelarile foarte mari)”.



Comentarii Facebook