Cum reacționează Patriarhul Daniel după ce Guvernul a anunțat că nu mai dă bani pentru biserici: Să ne dea înapoi pământul!


Potrivit noului poriect de Buget pentru anul 2016, Guvernul Cioloș nu va mai aloca deloc fonduri pentru construirea de biserici noi sau pentru modernizarea celor existenete.

Patriarhul Daniei a declarat, sâmbătă, că este de acord să renunțe la salariile de stat, însă doar dacă li se dau înapoi proprietățile luate în mod abuziv.

Întrebat, după ce a sfinţit capela de la Penitenciarul Jilava, ce le transmite celor care spun că biserica ar putea fi un bun Moş Nicolae pentru bugetul de stat, Patriarhul Daniel a răspuns: "Da, noi am spus de mai multe ori că suntem de acord nu numai să impoziteze veniturile, ci să şi renunţăm la salariile de la stat dacă ni se dă înapoi ceea ce în mod abuziv a luat statul ca proprietăţi", potrivit Mediafax.

Acesta a precizat că BOR nu vrea să stea "cu mâna întinsă la stat tot timpul", dar trebuie ca statul să dea înapoi ceea ce a fost luat de la Biserică.

"Deci, noi nu avem nevoie să stăm cu mâna întinsă la stat tot timpul, dar statul să ne dea înapoi ceea ce a luat ca fiind donaţii date bisericii în mod liber. Când se face echilibrul acesta, nu mai avem nevoie de salarii de la stat şi nici de celelalte", a mai spus PF Daniel.

Comentarii Facebook