Cum lua mita directorul Colegiului Napoca din Cluj, Niculae Nistor! O angajata: "Nu-l satura Dumnezeu!" INTERCEPTARI DNA CLUJ


Interceptarile si declaratiile din dosarul de luare de mita care il vizeaza pe directorul Colegiului Tehnic "Napoca" Cluj il incrimineaza direct. "Nu-l satura Dumnezeu", a spus o angajata.

Directorul a fost retinut de procurorii DNA Cluj in 19 august, dupa ce a primit 2.000 de euro de la un cioban pentru a facilita prelungirea contractului de inchiriere a unui grajd detinut de scoala. Samsudean Vasile, denuntatorul, a platit banii, iar apoi directorul Niculae Nistor a fost retinut.

"M-am deplasat in biroul lui Nistor Niculae unde se afla si Samsudean Viorel. Nistor Niculae mi-a spus ca Samsudeam  Viorel vine sa achite o parte din restante dupa care am parasit biroul insotit de Samsudean Viorel, deplasadu-ne in casieria colegiului unde i s-a intocmit o chitanta pentru suma depusa, respectiv 2.000 de lei. Ulterior, i-am inmanat somatia privind plata restantelor, iar casierul a parasit incaperea pentru a duce chitantierul, eu ramanand singura in birou cu Samsudean Viorel. L-am intrebat ce a facut cu privire la bani, adica daca i-a dat banii lui Niculae Nistor si daca acesta i-a cerut banii. Samsudean Viorel mi-a spus ca Nistor Niculae i-a cerut din nou bani, iar eu l-am rugat sa nu-i dea pentru ca "nu-l satura Dumnezeu", deoarece am auzit ca directorul Nistor Niculae pretinde bani si de la alte persoane, fara sa pot preciza in mod concret", le-a spus procurorilor DNA Cluj, contabila Colegiului, Florica Tene.

Dupa plata chiriei, ciobanul Samsudean s-a oprit in biroul directorului Colegiului Tehnic "Napoca", Niculae Nistor. "A venit la scoala la ora 13.00, m-a cautat in birou, eu l-am intrebat daca a platit chiria, dansul mi-a spus ca inca nu, dar avea la el 2.000 de lei si vroia sa plateasca, l-am trimis sa achite aceasta suma dupa care a revenit la mine in birou. Mi-a cerut sa mergem la o cafea si i-am spus ca sunt grabit, insa putem ca in drum spre casa sa intram sa bem o cafea pentru a discuta despre restante, eu gandindu-ma ca poate vrea sa propuna o esalonare a datoriilor", a precizat in declaratia data in fata procurorilor DNA Cluj Nistor.

Cei doi s-au dus la restaurantul Roata, langa Faget. "La local am discutat banalitati, iar la finalul discutiei, Samsudean Vasile a dus mana la buzunarul camasii si a spus ca a adus aia 2.000 de euro, iar eu i-am spus sa ii lase ca mi-i da mai tarziu, pentru ca oricum il duceam la o statie de taxiuri. Nu am discutat despre motivul pentru care imi dadea banii, deoarece eram intelesi inca de la intalnirea de la restaurantul Sinaia ca banii erau pentru plata chiriei si astfel era subinteles. I-am solicitat ca trebuie sa plateasca toata chiria, iar el imi cerea sa il ajut cu licitatia, in sensul de a-i da informatii despre data organizarii, cine participa si chiar a spus ca isi aduce un prieten pentru a participa la licitatie", a mai spus Niculae Nistor.

"Am plecat de la local cu masina mea si Samsudean Viorel mi-a spus sa il las intr-o statie de taxi, astfel ca l-am lasat sa coboare in statia de pe Calea Manastur, intersectie cu strada Campului. Inainte sa coboare, Samsudean Viorel a spus ca a adus banii si m-a intrebat ce sa faca cu ei si eu i-am spus sa ii lase in torpedou. Am stabilit ca urma sa vina la scoala si sa plateasca chiria la contabilitate si sa recupereze chitanta pentru cei 2.000 de euro pe care mi-i adusese", a mai explicat Niculae Nistor.

Directorul scolii a fost retinut la scurt timp de procurorii DNA, in timp ce se indrepta spre casa, pe strada Marinescu.

Samsudean Viorel: Ma sunati sau...
Nistor Niculae: Va sun si...
SV: Ma sunati dumneavoastra.
NN: Nu, nu. Dumneavoastra  cand terminati...
SV: Da. Bun.
NN: Ziceti. Domn'e uite asa si vedem cum facem. Ca la scoala nu-i bine sa... ca acolo avem camere de filmat...
SV: Da atunci... A! Da, da.
NN: Si se vede, vedem noi, stabilim undeva.
SV: No bun, bun.
NN: Tot asa putem merge la un suc, pai povestim ...

"Si, tot cu prilejul intalnirilor, inculpatul Niculae Nistor il consiliaza pe denuntator ca, la momentul licitatiei, sa aduca oferte din partea a doi prieteni ai sai pentru a-si asigura adjudecarea acesteia", mai spun procurorii DNA.

Niculae Nistor: Trebe facut chemare. Trebe cel putin trei participant. Apropo, puteti sa mai aduceti doua oferte?
Samsudean Viorel: Acuma io de aia zis, nici nu stiu.
NN: Ceva preteni.
SV: Nici nu stiu cand e licitatia, ca nu stiu...
NN: O sa va anunt
SV: Pai o sa facem
NN: Da' ca idee
SV: Da, da.
NN: Sa mai aduceti dumneavoastra niste oferte (?) Ca sa nu vina astialalti cu nu stiu ce preturi, stiti?
SV: Da, da, da.
NN: Asta ... Daca aduceti doua oferte.
SV: Da.
NN: Mai mult decat ati dat dumneavoastra, ii dam drumul si...
SV: Da, da...

"Niculae ii spune acestuia ca banii, cei 2.000 de euro, sa-i fie adusi in moneda euro, asigurandu-l ca va ramane in spatiu, ca vor continua relatia contractuala la acelasi nivel al chiriei care nu va putea fi insa micsorat", mai precizeaza procurorii clujeni.

Samsudean Viorel: Ca, sa stim ce facem? Eu bun, va dau 2.000 de euro si, da?
Nistor Niculae: Sttt, mai incet, da, da (si da afirmativ din cap)
SV: Dar..., daca ii licitatie, zic?
NN: Daca eu va spun ca tot dumneavoastra mergeti in continuare, inseamna ca asa e, nu?
SV: Pai de aia va intreb ca sa stiu, nu sa... si, si daca...
NN: Suntem oameni seriosi...
SV: Am inteles si ramane tot asa? Sau?
NN: Tot asa da,tot asa.
SV: Chiria?
NN: Mai ieftin de atat nu se poate ca acesta este minim minimorum cat se poate scoate de acolo.
SV: Da. Ce am vrut sa va intreb eu, no. In euro sau cum sa zic, sau in bani?
NN: No bine, am zis ca, cum vreti dumneavoastra.
SV: Pai nu cum vreau eu, ca maine vreau sa va achit, ca poimaine ii 15, si dupa ii ziceti ca...
NN: Mai incet. Mai bine in euro...
SV: In euro?
NN: Ihi...

"In aceeasi discutie, inculpatul Nistor Niculae ii cere denuntatorului sa se prezinte cu banii, insa ii atrage atentia ca intalnirea nu poate avea loc la scoala", mai sustin procurorii.

Samsudean Viorel: Da pai ce sa fac? Am venit sa mai platesc din...
Nistor Niculae: Sa mai platiti. Ocupati loc. No, mergem sa bem o cafea?
SV: Daca ziceti.
NN: Mergeti intai sa platiti.
SV: Da i-am dat banii.
NN: I-ati platit.
SV: La...
NN: La Hudrea?
SV: La Hudrea, da.
NN: Cati i-at dat?
SV: 2.000.
NN: 2.000.
SV: Dar achit pana cand si cand este licitatia. Stiu.
SV: Si de aia am zis ca v-am adus aia ca sa...
NN: Mergem imediat si bem o cafea imediat si...
SV: No, ca de aia zic, ca sa...
NN: Mergem sa bem o cafea imediat si...
SV: No ca de aia zic, ca sa...
NN: Unde v-ati lasat masina?
SV: Eu cu taxiul am venit.
NN: No, mergeti in fata scolii si asteptati-ma in fata scolii acolo. Ca o sa vin imediat si eu la masina acolo si mergem sa...
SV: Adunci cum facem cu banii...
NN: Rabdare ca...
SV: Am inteles no, ca... Aici e aglomerat.

Discutiile au fost purtate de denuntator si directorul Colegiului, Niculae Nistor, in 19 septembrie 2011. Acesta a fost trimis in judecata de procurorii DNA Cluj sub acuzatia de luare de mita.

Comentarii Facebook