Cum au ajuns două lebede negre pe lacul Chios din Cluj-Napoca. Sunt încântătoare - FOTO


O pereche de lebede negre încântă clujenii aflați în vizită în Parcul Central, la lacul Chios. 

Un grup de tineri a apreciat aducerea de lebede albe așa că a făcut demersuri pentru a aduce niște exemplare cu penaj negru. 

Andrei Miclăuș, stabilit în prezent în Germania, a pus totul al cale. ”Totul a pornit de la o amintire din copilărie. Povesteam cu mama ce frumos era atunci, când existau lebede în Cluj. Am zis: hai, mamă, să facem ceva în privința asta. Și ne-am pus asta în minte, împreună cu Andu, fratele meu. Apoi mama a găsit Grădina Zoologică din Târgu Mureș și a venit cu această idee, să mergem acolo să discutăm cu directorul Horațiu Gorea”, a povestit tânărul pentru actualdecluj.ro.

În general, îmi place să îmbunătățesc, dacă pot, tot ce mă înconjoară. Și-am zis: oare nu am putea noi să aducem lebedele pe lac, pe Chios? Fratele meu s-a ocupat apoi de organizare și-am mers la Târgu Mureș să discutăm cu directorul de acolo, cum era și normal. El spusese la telefon că ține foarte mult la toate vietățile pe care le are acolo și trebuie să ne cunoască. Un om de bunăcredință, un om extraordinar. Ne-a invitat la o cafea. I-am explicat și i-am arătat imagini cu lacul Chios, i-am spus că pe insulița de acolo trăiec și rațe,  iar la final a zis că suntem băieți de treabă, că are încredere în noi și ne-a spus că ne donează lebedele”, adaugă Andrei.

Odată ce au primit acordul directorului, tinerii s-au îndreptat către autoritățile locale din Cluj, iar ideea a fost acceptată pe loc. „Transportul a fost organizat de Grădina Zoologică din Târgu Mureș, iar primăria din Cluj le-a rambursat apoi costurile. Acum ne gândim ca, pe viitor, să populăm și lacul de la Iulius Mall cu lebede, însă aici e puțin mai complicat pentru că ar fi nevoie de construirea unei insulițe pentru ca lebedele să trăiască în siguranță”, a mai precizat Andrei Miclăuș.

Comentarii Facebook