CTP Cluj introduce plata contactless cu cardul, direct în mijloacele de transport în comun. De când va fi disponibil serviciul


Reprezentanții Primpriei Cluj-Napoca anunță că se va introduce plata prin cardurile contactles direct în mijloacele de transport în comun.

La Cluj-Napoca se introduce plata cu ajutorul cardurilor contactless în mijloacele de transport în comun, în baza unei soluții implementate de Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Compania de Transport Public și Banca Comercială Română, în colaborare cu Telekom Romania”, anunță reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca. 

Soluția de plată cu carduri contactless Mastercard și Visa, emise oriunde în lume, va fi disponibilă începând cu luna iulie în mijloacele de transport ale Companiei de Transport Public Cluj-Napoca. Orice posesor de card bancar, cu facilitate contactless, indiferent de banca emitentă din România sau din străinătate, va putea, astfel, să-și achite imediat călătoria în Cluj-Napoca, prin simpla apropiere a cardului de aparatele disponibile în mijloacele de transport ale CTP, în mediu deplin securizat. Soluția a fost implementată în primele 50 mașini, în regim de test, urmând să fie instalată până în august pe toată flota de mijloace de transport în comun ale CTP – autobuze, troleibuze, tramvaie și autobuze electrice. Fiecare mașina va dispune de câte 2 validatoare de plată, în cazul celor nearticulate și câte 3 validatoare de plată, în cazul celor articulate, cu ajutorul cărora oricine își poate achita călătoria prin simpla apropiere a cardului bancar contactless.

De acest serviciu vor beneficia toți călătorii, inclusiv cei din Zona Metropolitană Cluj.

Prin această metodă de achiziționare a biletelor, CTP urmărește reducerea numărului de călători frauduloși.

Pe lângă soluția de plată contactless a călătoriilor, direct în mijlocul de transport, mai sunt disponibile următoarele forme de achiziționare a titlurilor de călătorie:

- TVM-urile din cadrul sistemului de tiketing,

- biletul prin SMS,

- achiziționare bilet prin mobilpay wallet,

- achiziționare bilet prin 24pay,

- chioșcurile de bilete.

Sistemul de plată contactless din mijloacele de transport ale CTP funcționaează după cum urmează: călătorii trebuie să apropie cardul bancar contactless de validatoarele din autobuze, după care vor primi imediat înștiințarea de realizare a tranzacției. Validatorul va elibera apoi o dovadă de plată, pe care utilizatorul trebuie să o păstreze până la coborârea din mijlocul de transport. Călătoria achitată contactless în autobuz nu este comisionată și are același tarif ca si cel perceput prin alte metode de plată deja existente.

Comentarii Facebook