Cros de caritate la Gherla. Oamenii au alergat pentru hrana cățeilor din adăpost


Duminică a fost zi de alergare, de mișcare, de sănătate și de făcut fapte bune la Gherla. Dimineața la ora 8 s-a dat startul unui cros care și-a propus să adune fonduri pentru hrana câinilor din adăpostul public al orașului.

Organizatorul și inițiatorul evenimentului, Vicențiu Hossu, spune că, după ce s-a implicat în mai multe activități asemănătoare pentru cazuri de persoane aflate în dificultate, acum a venit rândul necuvântătoarelor.

Crosul a fost organizat în condiții de pandemie, așa că nu s-a dat startul în grup. Toți cei care au dorit să participe au putut să pornească la ora dorită și să alerge una sau mai multe ture prin parcul mare al orașului. Vremea a fost relativ plăcută, iar cei câțiva picuri reci căzuți la orele amiezii nu i-au oprit pe alergători din cursă, relatează gherlainfo.ro

Au participat amatori de mișcare de toate vârstele. Cel mai tânăr, un băiețel de 2 ani, iar cel mai în vârstă, veteranul Vasile Moldovan, de 87 de ani, din Pădurenii (Țop), comuna Mintiu Gherlii, nelipsit de la astfel de evenimente. Au alergat tineri și adulți, a venit și echipa de robotică AbsoTech de la liceul Petru Maior, a făcut apel la prezență cu succes și organizația UDMR Gherla. Au fost alergători din Gherla, dar și din Bonțida, din Cluj-Napoca, din alte localități învecinate.

Au alergat pe tot parcursul crosului, timp de 12 ore, Adela Chiș, Ionuț Mariniuc și Vicențiu Hossu.

Organizatorii, sprijiniți de voluntari, au pregătit pentru toți cei aproximativ 150 de participanți sticle cu apă și la final de cursă, diplome.

În cutia de donații amplasată la foișorul din centrul parcului a pus fiecare câte puțin,  iar la final s-au strâns în jur de 2000 de lei. Se adaugă o sponsorizare constând în hrană pentru căței de la firma Farmavet. De asemenea, s-au putut face donații și prin bancă.

Vicențiu Hossu s-a declarat mulțumit de reușita acțiunii, a mulțumit tuturor pentru  implicare. El a precizat că toți banii adunați în urma crosului de duminică vor fi folosiți pentru cumpărarea de mâncare pentru patrupede, iar miercuri va avea loc livrarea la adăpost.

Evenimentul s-a desfășurat cu sprijinul Primăriei Gherla.

Comentarii Facebook