”Criminal al ozonului”, fotografiat prin Cluj-Napoca: ”Se ia ITP -ul pe mită?” - FOTO


Un șofer a fost fotografiat în Cluj-Napoca, în timp ce din autoturism ieșea un fum negru, poluant, pe țeava de eșapament. 

Astfel de cazuri sunt multe în traficul clujean, semn că, la unele firme care fac ITP, încă se mai practică lucrurile ”gri”.

Acest șofer este un criminal al ozonului, care pune viața altora în pericol. Nu pot să cred că încă se dă mită la RAR și la cei care i-au făcut ITP-ul. Această mașină trebuie să facă anual inspecția inspecția tehnică periodică la mașină și este imposibil să fi trecut pe bune”, a relatat un clujean.

Mare lucru dacă această mașină are ITP -ul făcut, pentru că sunt șoferi inconștienți care nu se mai chinuie să facă inspecția, pentru că reparațiile ar fi prea scumpe. 

Pentru așa ceva, poliția ar trebui să îi ia talonul pe loc și să fie amendat. 

Poluarea poate duce la boli pulmonare dificile, iar autoritățile vor să pună punct acestei probleme care durează de ani întregi, în special în Capitală. Conducerea unui autovehicul care, în mers sau staţionare, poluează fonic sau emană noxe peste limita legal admisă se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa II de sancţiuni, de la 4 la 5 puncte-amendă, respectiv de la 580 lei – 725 lei.

Sancțiunile pentru aceste fapte nu se limitează la puncte sau amendă. Mașinile pot fi oprite pentru efectuarea unui asemenea control iar dacă neregulile constatate sunt grave se poate reține chiar și talonul mașinii.

Comentarii Facebook