Credinciosii clujeni se intalnesc azi in Piata Unirii pentru a-l urma pe Iisus pe "Drumul Crucii"

 

Procesiunea Drumul Crucii are loc azi, 11 aprilie, de la 16:30. Traseul este urmatorul: Piata Unirii, iar apoi se merge catre Catedrala "Schimbarea la Fata", unde va avea loc un program de rugaciune.

La eveniment va fi prezent si PS Florentin Crihalmeanu, Episcop de Cluj-Gherla, care va face o scurta rugaciune si va da binecuvantarea, dupa care, toti participantii vor merge in tacere pana la Catedrala "Schimbarea la Fata", unde va urma un program de rugaciune si cuvantul de invatatura rostit de pr. Ioan Maties, Vicar cu laicii, coordonatorul evenimentului.

Rugaciunea tacuta, adica spusa in gand de fiecare credincios, va fi inaltata pe strazile Clujului, de catre credinciosii care il vor urma, in mod simbolic, pe Hristos pe Drumul Crucii.

La plecarea in procesiune va fi oferit pelerinilor semnul salvarii – o cruce mica de hartie, pentru a fi depusa apoi, dupa intrarea in Catedrala, pe Crucea mare inaltata in fata Altarului – gest ce simbolizeaza faptul ca povara - crucea, fiecarui credincios a fost preluata de Crucea lui Hristos si prin credinta, omul nu isi mai duce singur crucea, ci impreuna cu Hristos, Cel care ne cheama si azi:

 

"Luati jugul Meu asupra voastra si invatati-va de la Mine, ca sunt bland si smerit cu inima si veti gasi odihna sufletelor voastre. Caci jugul Meu e bun si povara Mea este usoara" (Mt 11, 29-30).

Comentarii Facebook