Costumele populare din Transilvania, croite la Cluj, se vând în străinătate cu peste 300 de euro


Costumele populare româneşti sunt la mare căutare în străinătate. Preţul unui costum porneşte de la 300 de euro.

Pentru românii plecaţi în străinătate, un cadou care se le amintească de casă este ideal, iar un costum popular este ceea ce caută cei mai mulţi.

O familie din Cluj care se ocupă cu confecţionarea straielor tradiţionale şi-a dezvoltat o mică afacere prin care îşi câştigă traiul. Un asemenea costum are un preţ care porneşte de la 300 de euro.

"Asta am făcut-o pentru Londra. Şi veste şi pantaloni tesuţi. A venit un român şi a zis că de sarbatoare, ei se îmbracă în costume populare romaneşti", doamna Raveca, pentru Pro TV.

Internetul le este de foarte mare ajutor pentru că au unde să-şi prezinte costumele şi să ţină legătura cu clienţii. Soţul se acupă de fotografierea costumelor şi postarea acestora pe internet, iar doamna Raveca are grija de comenzi şi de efectuarea acestora la timp.

"De când ne-a băgat Internetul, am avut comenzi non-stop şi cine ştie de pe unde", a mai spus doamna Raveca.

Pentru un costum, durata de lucru a celor doi soţi, poate ajunge şi până la cinci săptămâni. Principalii lor clienţi şi care le apreciază în mod deosebit munca, sunt românii plecaţi peste hotare, care, în perioada sărbătorilor în special, fac comenzi serioase.


Comentarii Facebook