Copil rănit într-un accident pe Autostrada Transilvania, sensul Gilău - Turda - FOTO


Un copil de trei ani, rănit pe Autostrada Transilvania, lângă Cluj-Napoca. Copilul a fost rănit în urma unui accident de circulație produs pe Autostrada Transilvania, vineri dimineața, pe sensul Gilău - Turda.

A fost solicitată intervenția salvatorilor ISU-SMURD ca urmare a ieșirii unui autoturism în afara părții carosabile pe autostrada A3, în jurul orei 4.30.

Pompierii au găsit autoturismul avariat în apropierea km 15, pe sensul de mers Gilău-Turda, iar ocupanții erau ieșiți din acesta.

O copil de cca 3 ani a fost consultat de către salvatorii SMURD și a fost transportat la spital pentru investigații de specialitate împreună cu mama acestuia”, a explicat purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, maiorul Andrei Biriș.

Un conducător auto de 41 de ani, din județul Mureș, care se deplasa pe Autostrada A3, din direcția Gilău spre Turda, ajuns la km 15, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, intrând în coliziune cu un parapet metalic. 

În urma evenimentului, a rezultat rănirea unui minor de 1 an și 6 luni, pasager în autoturism.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. 

Pe această cale, reamintim faptul că transportul copiilor cu o înălţime de până la 135 cm se realizează în autovehicule echipate cu sisteme de siguranţă pentru conducător şi pasageri, doar dacă sunt fixaţi sau prinşi cu ajutorul unui dispozitiv de fixare în scaun pentru copii instalat în autovehicul.

Comentarii Facebook