Copacii plantați pe malurile Someșului cad la prima ploaie mai puternică. Clujean: „Știu că încă nu e gata zona, dar așa se plantează?”


Lucrările de modernizare a malurilor Someșului nu au fost încheiate conform termenului, în aprilie 2023, zona de promenadă încă nu este finalizată, iar clujenii deja sunt îngrijorați de calitate acestora. Oamenii sunt atenți mai ales la modul în care au fost plantați noii copaci și cum sunt îngrijiți aceștia. 

Locuitorii orașului au remarcat deja că unii dintre noii copaci plantați au căzut de fiecare dată când în oraș a fost o ploaie mai puternică.

„Știu ca încă nu e gata zona de promenadă de pe Someș (deși trebuia să fie). E a doua ploaie un pic mai puternică din ultima vreme, nu ceva taifun... doar ploaie și vânt.. și copacul acela a căzut (din câte am văzut eu) de 2 ori, 2 din 2.

Nu mă pricep tare la plantat copaci, așa ca întreb aici: așa se plantează? Un guguloi de pământ băgat într-o groapa cu tot cu plasa aia de sârmă cu care a fost transportat? Îți poate forma rădăcini?

Nu cred ca asta e singurul copac plantat așa. 

Oare chiar trebuie sa cadă un copac pe cineva, poate pe un copil sau pe un bătrân ca să se facă ceva cum trebuie?”, a transmis un clujean pentru „Clujul Civic”.

Primarul Emil Boc susține că lucrările la malurile Someșului vor fi finalizate în luna octombrie a acestui an. De asemenea, edilul precizează că clujenii vor avea cu 1,2 hectare mai multă suprafață verde decât era înainte. Această suprafață verde se rezumă mai ales la numărul de copaci plantați, care potrivit administrației locale ajunge la 1000. Nu este însă clar, câți dintre arborii plantați vor supraviețui.

Copac căzut pe malul Someșului 25.07.2023/Foto: Clujul civic/Flaviu Cernat

p3.jpeg

Copac căzut pe malul Someșului 30.08.2023/Foto: Clujul civic/Flaviu Cernat

p1.jpeg


Comentarii Facebook