Controale ale Poliției în stații și mijloacele de transport în comun din Cluj-Napoca. Vezi câte amenzi s-au dat



Poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Cluj-Napoca în colaborare cu Poliţia Locală Cluj-Napoca au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea furturilor din buzunare, genţi şi poşete în zona staţiilor dar şi în mijloacele de transport în comun.

La data de 18 aprilie a.c., între orele 12.00 - 20.00, poliţişti din cadrul Secției 1 Poliție, cu sprijinul Poliţiei Locale Cluj-Napoca, au desfășurat activități preventive în stațiile Companiei de Transport Public Cluj-Napoca şi în mijloacele de transport în comun aparţinând acesteia din municipiul Cluj-Napoca”, anunță IPJ Cluj.

Acţiunea a vizat în principal prevenirea furturilor din buzunare, genţi şi poşete. La acţiune au participat 10 poliţişti, 8 din cadrul Secţiei 1 Poliţie şi 2 din cadrul Poliţiei Locale Cluj-Napoca.

În cadrul activităţii au fost legitimate 15 persoane şi au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea unor încălcări ale ordinii şi liniştii publice.

Pentru prevenirea furturilor din buzunare, genţi sau poşete, recomandăm ca la urcarea sau coborârea din mijloacele de transport să fiţi atenţi la înghesuiala provocată de către ceilalţi pasageri. Este momentul cel mai propice pentru hoţii care provoacă chiar ei aceste înghesuieli pentru a putea acţiona în voie.

În timpul călătoriei, nu acordaţi o atenţie mai mare telefonului mobil decât poşetei, genţii sau bagajului în general.

Nu călătoriţi cu rucsacul/ghiozdanul în spate. Îi veţi deranja pe ceilalţi călători şi cu siguranţă veţi invita hoţii să „acţioneze” iar dumneavoastră aveţi şanse minime să vă daţi seama de acest lucru.

Comentarii Facebook