Consiliul Județean al Elevilor Cluj solicită DEMISIA directoarei din Turda, care a admis ca un fost interlop să fie profesor la un liceu turdean


Consiliul Județean al Elevilor Cluj a emis un comunicat de presă, în care își manifestă îngrijorarea față de situația halucinantă de la Colegiul Național Mihai Viteazu din Turda, unde fostul lider al lumii interlope din Turda, Ovidiu Vancea, zis „Balibacea”, a ajuns profesor de matematică. Consiliul Județean al Elevilor Cluj reacționează pe tema scandalului de la CNMV Turda și cere demisia directoarei Codruța Andreica.

Având în vedere întâmplările petrecute la Colegiul Național ”Mihai Viteazul” din Turda, unde la catedra de Matematică a ajuns un fost interlop, Ovidiu Vancea, zis și ”Balibacea”, Consiliul Județean al Elevilor Cluj își exprimă îngrijorarea cu privire la prezența unui dascăl în fața elevilor, fără ca direcțiunea să realizeze verificarea necesară a persoanei care urmează să contribuie la dezvoltarea tinerilor din școală.

Dorim să atragem atenția și asupra declarației Inspectorului Școlar Județean Cluj, care anunță că fostul interlop nu este angajat ca profesor de matematică la Colegiul Național ”Mihai Viteazul”, ci predă fără un contract de muncă, fapt din care înțelegem că situația este o metodă de avarie inadmisibilă, luată cu superficialitate și cu lipsă de empatie față de elevi.

De asemenea, dorim să evidențiem și faptul că, din declarațiile apărute în opinia publică, directorul instituției nu a avut nicio întrevedere, respectiv dialog direct cu persoana asociată ca profesor de matematică, concluzia fiind că la CNMV Turda poate ajunge oricine să predea. mai mult decât atât, conform elevilor și cadrelor didactice din cadrul colegiului, există multe alte probleme interne cauzate de managementul precar al instituției, pe care beneficiarii direcți ai educației le resimt direct asupra lor.

De aceea, Consiliul Județean al Elevilor Cluj, unica structură de reprezentare a elevilor clujeni, solicită de urgență demisia directorului instituției de învățământ, deoarece ne dorim un sistem educațional cât mai prietenos și sănătos, atât pentru elevii clujeni cât și pentru cadrele didactice sau persoanele din cercul administrativ. Solicităm public urgentarea procedurii de auditare a instituției de către Inspectoratul școlar Județean Cluj și luarea unei decizii cu celeritate asupra viitorului Colegiului național ”Mihai Viteazul” Turda. Vom realiza toate demersurile necesare pentru soluționarea cât mai rapidă a problemei, dar și pentru a preveni viitoare erori la nivelul altor instituții de învățământ.”, se arată în comunicatul Consiliul Județean al Elevilor Cluj.

Amintim că există nemulțumiri și din partea părinților pentru faptul că, recent, la catedra de Matematică a Colegiului Național Mihai Viteazu din Turda a ajuns Ovidiu Vancea, „Balibacea”, pe care generațiile de părinți îl cunosc drept un lider al lumii interlope turdene a vremurilor lor, condamnat la închisoare și cu probleme penale de mai multe ori.

Comentarii Facebook