Conducerea Spitalului Judetean din Cluj si-a dat demisia

Managerul si directorul medical al celei mai mari unitati sanitare cu paturi din Transilvania, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Cluj, si-au dat demisia.

 

Managerul Spitalului, Cristiana Ciortea, a declarat pentru Stiri de Cluj ca si-a dat demisia din motive personale. Cristiana Ciortea a fost numita, prin ordin de ministru, in functia de director medical. Anca Cerghizan, cea care ocupa pana acum acest post a renuntat la functie, tot din motive personale.

 

In postul de manager a fost numit, prin acelasi ordin al ministrului Sanatatii, conferentiarul Gheorghe Cruciat, medic ginecolog la Clinica de Ginecologie I.

 

Cristiana Ciortea a ocupat si inainte de castigarea postului de manager functia de director medical.

 

Spitalul Judetean din Cluj are 1.592 de paturi si 34 de sectii clinice. Unitatea are probleme financiare grave, cu datorii catre furnizori de 30 de milioane de lei, acumulate in ultimii doi ani. Fondurile alocate pentru acest an unitatii sanitare ajung pana cel mult in luna septembrie.

 

Spitalul Judetean nu va fi trecut in administrarea autoritatilor locale, acesta fiind unul din cele cinci spitale din judetul Cluj care vor ramane in subordinea Ministerului Sanatatii.

Comentarii Facebook