Sambata 23 Septembrie

Codin Maticiuc a fost la cel mai ”pușcat” spital din Cluj! Adună bani pentru renovarea acestuia - VIDEO


Influencerul Codin Maticiuc a fost la Cluj la Sports Festival și s-a oprit și la Spitalul de Ortopedie, pentru a vedea cum poate da o mână de ajutor prin campania lui de renovare a spitalelor publice. 

Acesta a spus că încercat să vadă spitalele din Cluj în ziua de Rusalii, dar managerii nu s-au sinchisit să se deplaseze pentru că era ziua lor liberă.

Pentru că mă aflam la Cluj, am zis sa fac o vizită și la un spital din localitate ca să dau o mână de ajutor, imediat după Sports Festival, luni - în ziua de Rusalii.

Am dat de Claudia Gherman, doctor, manager al spitalului județean din Cluj. Ne-am dat întâlnire în curtea spitalului de ortopedie din Cluj. Șoferul doamnei manager era chiar fiul dânsei. Știți cum vă puteți da seama extrem de repede de caracterul unui om? După copii. Cum sunt îmbrăcați, cum sunt educați, vocabularul, atitudinea. Puștiul era cea mai bună carte de vizita a mamei. Al doilea semnal că mă aflam înaintea unei doamne pe cinste a fost prima ei frază:

”- Bine ați venit, ce bine ca ați venit acum de Rusalii când e liber că am mai mult timp să vă arăt tot!”.

Da. Un bugetar, în ziua lui liberă bucuros de șansa de a atrage investiții private într-un spital de stat. Normalitate o să ziceți?  Vreți sa știți câți m-au refuzat (tot din Cluj) pe motivul că acum m-am găsit și eu când e liber? Nu vreți. Familia Gherman era în fața mea, privindu-ma cu speranță. Oameni.

Am intrat în spital, poate cel mai în paragină pe care l-am vizitat de când fac asta. Nu mă așteptam să fie tocmai la Cluj. Au nevoie de lucrări de rezistența, de consolidare. Au nevoie de reparații la acoperiș, plouă în saloane! Au nevoie de targi, nu e una întreagă. Au nevoie sa le fie refăcută fațada și intrarea cu o rampă ca lumea, cea din spate are o pantă abruptă. Au nevoie de aparatură, au nevoie de instrumentar chirurgical. Au nevoie de TOT, au nevoie de ORICE”, a relatat Codin Maticiuc.

Spitalul de Ortopedie este primul de acest gen din România și nu a prea văzut renovări.

M-am plimbat pe holurile sumbre, am fotografiat și am filmat sumbrul peisaj. De la etajul doi am privit în hăul unui lift care nu s-a mai montat niciodată. Apă de ploaie se stransese acolo, neagră de la mizerie și timp, pe alocuri acoperită de peturi de Cola și Fanta la doi litri. Un monstru sălășluiește acolo, unul care se hrănește cu plastic și speranța oamenilor care vin să-și trateze oasele rupte. 

Am urcat într-un fel de mansardă, ca sa vad situația acoperișului. Filme de groază de buget se pot face acolo. Când am intrat am călcat pe un porumbel mort, alții își făceau de cap deasupra mea. Un al doilea porumbel mort  m-a făcut să realizez că un alt monstru își făcea veacul pe acolo, unul care se hrănea cu păsări și picături de ploaie. Un al treilea monstru și-a făcut de cap cu siguranță prin câteva saloane, altfel nu-mi explic situația în care le-am găsit.

Vreau să vin la Cluj, vreau să schimb ceva la acest spital unde conducerea e deschisă și dornica să facă treaba. Am nevoie și de voi, iată cum:

1 intrați pe canalul meu de YouTube și vedeți filmarea cu tot ce v-am povestit. Vă las eu link la comentarii.

Abonati-va ca să vă pot ține la curent și video.

2 sms cu textul "FACEM" la 8845 pentru 2 euro pe lună, mai ales că toată suma strânsă în luna iunie e dublată de domnul Țiriac, fiul sau Ion Alexandru și a lor fundație.

3 spitalul vizitat are 102 ani, este PRIMUL spital de ortopedie din România și s-a numit inițial Regina Maria. Dați share va rog acestei postări, poate ajunge până la conducerea la lanțului de spitale private Regina Maria. Dacă tot fac bani din asta poate li se pare oportun să reinvesteasca alături de noi în originalul Regina Maria.

Mulțumesc”, a mai relatat Maticiuc.

Comentarii Facebook