Cod Portocaliu și Cod Galben de ninsori și ploi în România. Vezi care dintre avertizările emise de meteorologi vizează Clujul


Meteorologii au emis o avertizare Cod Portocaliu și două avertizări Cod Galben de ploi și ninsori pentru zilele următoare. Avertizarea Cod Galben este valabilă de marți, 10 ianuarie, ora 10:00, până joi, 12 ianuarie, la aceeași oră.  

În intervalul menționat vor fi precipitații moderate cantitativ, la început în vestul, centrul și sudul teritoriului, apoi și în celelalte zone, iar din noaptea de miercuri spre joi, aria acestora va fi în restrângere spre regiunile estice și sud-estice. Local se vor acumula cantități de apă de 15 - 25 l/mp și pe alocuri de peste 30 l/mp.  

Precipitațiile vor fi sub formă de ploaie în zonele joase de relief, mixte în Carpații Occidentali, estul Transilvaniei și Moldova și predominant ninsori în restul zonei montane, unde se va depune strat de zăpadă. Izolat vor fi depuneri de polei. Local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45- 55 km/h.  

Vânt puternic și precipitații însemnate cantitativ 

A doua avertizare Cod Galben, de precipitații însemnate cantitativ și intensificări ale vântului la munte, este valabilă de marți, ora 16:00, până miercuri, ora 22:00. În intervalul menționat, în nordul Olteniei, local în Muntenia, precum și în sud-vestul Moldovei, va ploua însemnat cantitativ.

Cantitățile de apă, prin acumulare pe tot parcursul intervalului, vor depăși 25 - 30 l/mp și pe arii restrânse 40 - 50 l/mp.   În Carpații Meridionali și în sudul Carpaților Orientali, la altitudini în general de peste 1000 m, va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări în zona înaltă, cu precădere în noaptea de marți spre miercuri, cu rafale de peste 70 - 90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.  Comentarii Facebook