Marti 11 August

COD PORTOCALIU de furtuni în aproape toată țara! Clujul este afectat


Meteorologii de la ANM au emis o serie de avertismente de tip cod portocaliu și cod galben de furtuni pentru aproape toată țara.

Iată ce anunță ANM:

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 27 iunie, ora 13.00 – 28 iunie, ora 01.00

Fenomene vizate: intensificări puternice ale vântului, vijelii, grindină, cantități de apă însemnate

Zone afectate: conform textului și hărții

La începutul intervalului în Moldova și Maramureș, apoi și în Transilvania, Crișana, local în Banat și nord-estul Munteniei, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări puternice, cu rafale, în general, de 80...100 km/h, vor fi vijelii, frecvente descărcări electrice și averse torențiale. Îndeosebi în nord-vestul teritoriului se va semnala grindină de dimensiuni medii și mari, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50...60 l/mp.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 27 iunie, ora 20.00 – 28 iunie, ora 01.00

Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată

Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat, în Dobrogea, local în Muntenia și Banat, precum și în nordul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torențial și, posibil, grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20...25 l/mp și izolat 35....40 l/mp.

În după-amiaza zilei de joi, 27 iunie, local în zonele de câmpie vremea va fi caniculară, iar disconfortul termic accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Comentarii Facebook