Coada uriașă la un fast-food din centru l-a șocat pe un clujean: „Clujul fast food pe trend, iar Primăria are spații prin centru lăsate de izbeliște”


Un clujean bate obrazul administrației locale după ce a văzut cum zeci de tineri stau la coadă pentru a-și cumpăra mâncare de la cartofisserie. Centrul Clujului e plin de fast-food-uri, care vând mâncare nesănătoasă la un suprapreț. Asta în timp ce, Primăria mai are spații prin centru lăsate de izbeliște pe care nu s-a gândit să le folosească pentru a le oferi tinerilor o alternativă mai sănătoasă și la un preț decent. 

„Cine crede ca nu există ideologie, să se uite la coada asta! Nu e la bilete la Untold, ci la cartofi. Clujul fast food pe trend, de la covrigărie la cartofisserie, neoliberalism pe pâine, pardon, cartofi. 

Îți dai seama că orașul ăsta e cel mai scump din România când lumea stă la o coadă așa mare să își ia cartofi, al naibii de nesănătoși și scumpi oricum. Sau să fie doar semn neutru că a început facultatea, plus o modă nevinovată? 

Soluții ar fi, dar risc să fiu plicti cu ele: mai multe cantine publice în oraș, fie municipale, fie universitare, ce promovează hrana sănătoasă, preferabil de la producători locali. Succesul cantinelor municipale din centru, totdeauna pline și cu mâncare mai sănătoasă și mai ieftină că nu prinzi loc, arată că mai e loc de ele, mai ales că Primăria mai are spații prin centru lăsate de izbeliște”, a transmis Adrian Dohotaru pe o rețea de socializare. 

Cantinile municipale din centru sunt mereu pline, deci nu se pune problema profitului, ci doar a dorinței de a face mai mult pentru oraș, de a-ți da interesul. Un nou raport privind Europa, publicat de Organizația Mondială a Sănătății în 2022, arăta că aproximativ 60% din adulții europeni și o treime din copii suferă de greutate în exces. Potrivit raportului, aproximativ 58% dintre adulții români suferă de supraponderabilitate, procentul fiind ușor sub media statelor membre Uniunii Europene.

p1.jpeg

Foto: Facebook/Mihai Nutu

Comentarii Facebook