Coadă la bilete de autobuz vândute ”pe sub mână”, în Piața Mărăști - FOTO


Clujeanul este un om inventiv, așa se face că în Piața Mărăști se vând bilete de autobuz la prețuri mai mici față de cele ale Companiei de Transport Public Cluj.  Unii pot crede că sunt bilete furate sau false, dar nu este așa.

Mulți clujeni s-au apucat de colectat sticle, pet -uri sau doze, pe care le schimbă la punctele Primăriei contra biletelor de autobuz. 

Biletele sunt cumpărate de Primăria Cluj-Napoca, cu bani de la diverse companii, de la Compania de Transport Cluj, iar cei care duc pet -uri, sticle sau doze din aluminiu la punctele de colectare sunt răsplătiți cu tichete pe autobuze. Aici, însă, intervine ingeniozitate unora. Clujeanul din imagini adună pet -uri și a făcut o mică ”afacere” din vânzarea de bilete. Luni dimineața era lângă automatul CTP din Piața Mărăști și făcea concurență Companiei de Transport Public Cluj.  

Până acum, prin acest program s-au eliberat sute de mii de bilete de autobuz, celor care au reciclat sticle, pet -uri și doze din aluminiu la cele două puncte din Zorilor și Mănăștur.

Proiectul ar putea să fie închis după ce va intra în vigoare programul național de garanție-returnare (SGR), prin care majoritatea băuturilor cu ambalaj din sticlă, plastic sau metal vor fi vândute cu o garanție de 50 de bani pe recipient, pe care cumpărătorii o pot recupera când returnează ambalajul la un centru de colectare. În acel moment, nimeni nu va mai arunca aceste ambalaje, ci le va duce la supermarket pentru a încasa contravaloarea de 50 de bani.

373459011_345063671437309_2977093049395502583_n.jpg

Comentarii Facebook