CNA va analiza proiectul lui Socaciu de a interzice in reclame folosrea bunurilor din patrimoniu national


Proiectul deputatului PSD Victor Socaciu va fi luat in discutie de catre CNA, care va formula un punct de vedere in aceasta privinta.

 

"Nu am vazut inca proiectul. Nu stim inc? daca este vorba de o modificare a Legii audiovizualului sau isi propune sa modifice Legea publicitatii. A?teptam sa fim instiintati oficial de departamentul pentru relatia cu Parlamentul si apoi vom pune in discutia Consiliului acest proiect, pentru a formula un punct de vedere", a declarat presedintele CNA, Razvan Popescu, potrivit Mediafax.

Deputatul PSD Victor socaciu a depus in Parlament o initiativa legislativa prin care se interzice folosirea in spoturile publicitare  difuzate la radio si tv a bunurilor care fac parte din patrimoniul cultural national, cum ar fi Ateneul Roman, statuia lui Mihai Eminescu sau colinde.

Conform legii 182 din 2000, patrimoniul cultural national mobil este alcatuit din bunuri cu valoare istorica, arheologica, documentara, etnografica, artistica, stiintifica si tehnica, literara, cinematografica, numismatica, filatelica, heraldica, bibliofila,  cartografica si epigrafica, reprezentand marturii materiale ale evolutiei mediului natural si ale relatiilor omului cu acesta, ale  potentialului creator uman si ale contributiei romanesti, precum si a minoritatilor nationale la civilizatia universala.

Comentarii Facebook