Clujul vrea transport în comun verde! Și taximetrele vor fi electrice

 

Clujul își dorește ca tot transport în comun, aici intrând mijloacele de transport în comun ale CTP și taximetrele, să fie ecologice.

 

E o altă provocare. Alte orașe din Europa și-au propus ca în 2024 să aibă întreaga flotă de taximetre ecologică, să aibă flota verde. Deocamdată nu am discutat cu firmele de transport de taxi, dar după ce rezolvăm problema cu transportul public vom avea o discuție și cu firmele de taxi ca să știe care este direcția, că ne îndreptăm spre transport vede. 

 

Primăria Cluj-Napoca va achiziționa trei mașini electrice, anul acesta, pentru că noi avem șansa de a înlocui o parte din mașini și primim și subvenție de la stat și costul este rezonabil. Vom avea stații de încărcare a mașinilor electrice, una la Primărie și alta în Piața Unirii, puse la dispoziție gratuit”, a spus primarul Emil Boc, la emisiunea Realitatea FM.

 

Edilul a spus că municipiul trebuie să își propună ca, într-un orizont de timp rezonabil (n.red. nu a recizat un an, dar a spus că în Europa unele orașe își propun anul 2025) Clujul să aibă numai transport în comun ecologic. 

 

Primul pas va fi darea în folosință, din luna mai, a 15 autobuze electrice, urmând să fie cumpărate și altele. Cu toate acestea, în paralele se cumpără și 60 de autobuze articulate, diesel. 

Comentarii Facebook