Clujul văzut din AER! Zeci de clujeni au zburat deasupra orașului cu elicopterul de la Unitatea Specială de Aviație - FOTO

 

De Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene, duminică, 20 iulie, zeci de clujeni au avut ocazia să zboare deasupra Clujului cu elicopterul Unității Speciale de Aviație Cluj-Napoca. 

 

Elicopterul MI-17 a trasportat 6 serii a câte 20 de persoane, adulți și copii. ”Cei prezenți la eveniment au avut ocazia de a zbura cu elicopterul unității, model MI-17, aeronavă  care a fost pilotată de comandor Daniel Persu, comandantul unității, pilot secund lt. Cosmin Cărăruşă, maistrul militar principal Cristian Badiu și maistrul militar principal Tibi Mato, tehnici de bord. Membrii echipajului au o vastă experiență de zbor, acumulând un număr de peste 3000 de ore. Desigur, cei mai fericiți au fost copii care au fost încântați de zborul cu elicopterul, dar și curioși să afle de la slt. ing. Vlad Burligică  despre atribuțiile unității cât și misiunile pe care le execută zi de zi în slujba cetățenilor, prin expoziția statică expusă pe heliport”, au anunțat reprezentanții Unității Speciale de Aviație Cluj-Napoca.

 

Vizitatorii au putut vedea și echipamentul folosit în misiunile de salvare: dispozitivul care permite transportul a 3.000 de litri de apă, dar și de salvare a persoanelor.

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii Facebook