Duminica 28 Aprilie

Clujul va avea cel mai mare parc din România. Mai trebuie să avem și bani ca să îl facem


Parcul de Est, cel de lângă Baza Sportivă din Gheorgheni și până pe Calea Someșeni, va fi cel mai mare din România, dar mai trebuie banii pentru el. Acesta va fi un mare pariu al administrației Emil Boc. 

Vineri, 28 iulie, primarul Emil Boc a anunțat că a atras o finanțare de 10 milioane de euro pentru Parcul Est, dar mai trebuie minim 90 de milioane, fiind vorba cu adevărat de un site realizat de la zero. În Cluj-Napoca, au fost date în folosință parcuri modernizate, dar nimic nu s-a făcut de la zero. 

Am ajuns în situația de a semna un contract de 10 milioane de euro pentru începe lucrările la Parcul Est, cel mai probabil anul viitor, după finalizarea procedurilor de expropriere în luna noiembrie. Aceste 10 milioane reprezintă 10% din valoarea proiectului, care va fi cel mai important parc de biodiversitate din România, de referință și în UE.

În luna noiembrie terminăm exproprierile, iar anul viitor putem demara  prima fază de implementare a proiectului”, a spus Boc, vineri.

Acesta va fi, fără îndoială, cel mai mare proiect al administrației Boc, care nu se prea poate lăuda cu proiecte de mare anvergură realizate de la zero. 

De un nivel mai mare ar fi Centura Metropolitană sau Metroul, dar acolo lucrurile sunt foarte complicate și trebuie lăsat timpul să arate dacă chiar se vor face.

Comentarii Facebook