Clujul se pregătește de Paște! Unde pot găsi clujenii carne de miel autorizată și la ce trebuie să fie atenți când o cumpără


În goana cumpărăturilor pentru Paște, clujenii trebuie să fie foarte atenți la ce alimente cumpără, în special când vine vorba de carnea de miel, atrage atenția doctorul Bradea Ion, directorul de la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Cluj (DSVSA).

Șeful DSVSA Cluj a precizat că locuitorii din Cluj-Napoca pot cumpăra carne de miel atât din magazinele autorizate sanitar-veterinare, dar și din Piața Mărăști. 

Vânzarea este permisă doar pentru carnea provenită din abatoare autorizate, însoțită de acte și ștampilă ovală, semn al verificării sanitar-veterinare

„„Pe lângă magazinele autorizate sanitar-veterinare, noi avem în Piața Mărăști o locație, în zona unde se vând brânzeturile. Totul se vinde doar prin abatoare, nu prin sursă proprie. Cine vinde acolo se duce în abator unde primește actele sanitar-veterinare, iar produsele sunt ștampilate cu ștampila ovală”, a declarat directorul DSVSA Cluj pentru ȘTIRI DE CLUJ. 

Totodată, doctorul Bradea Ion a mai precizat că în comuna clujeană Frata va funcționa din 17 aprilie un punct temporar de sacrificare, destinat exclusiv localnicilor, iar activitatea se va desfășura sub supravegherea DSVSA. 

Mai mult, în comuna Florești, clienții pot merge în Piața Flora, care se va deschide începând de astăzi, 16 aprilie 2025 sau cel târziu mâine, 17 aprilie 2025. La fel, comercializarea este permisă doar pentru miei proveniți din abatoare și însoțiți de documente legale.

„În Florești avem o locație în Piața Flora, care se va deschide din această după-masă sau mâine dimineață.  De acolo, floreștenii pot cumpăra miei, în rest nu avem în alte piețe. Reamintim tuturor că toată carnea de miel, pentru a fi comercializată, trebuie să provină din abatoare, însoțite de documente sanitar-veterinare. Mai mult, mielul trebuie să aibă aplicată ștampila ovală, iar spațiile în care se comercializează mielul trebuie să fie amenajate și întreținute astfel încât să respecte toate normele de igienă impuse de legislația sanitar-veterinară”, a mai precizat șeful DSVSA Cluj. 
Prețul cărnii de miel este considerat ridicat de către mulți clujeni, care au început deja să se aprovizioneze pentru masa de Paști. În 2025, ofertele speciale ajung cel mult la 40 de lei pe kilogram, însă acestea sunt rare.
În majoritatea cazurilor, prețul unui kilogram de carne de miel în Cluj-Napoca variază între 49,99 lei și 59,99 lei, fiind mai mare comparativ cu anul precedent.

Comentarii Facebook