Clujul refuză să vaccineze un tunisian angajat cu acte în regulă! Omul are vaccin făcut acasă, dar DSP refuză să vorbească cu el


Un cetățean tunisian care s-a angajat la o mare companie americană, care are o fabrică în Cluj-Napoca este purtat pe drumuri pentru un simpli vaccin COVID.

Nu vor să-l vaccineze pentru că nu are permis de ședere. El a ajuns în România acum trei zile, și azi a semnat contractul la fabrică. Colegul meu e vaccinat în Tunisia și are certificat, dar acesta nu este recunoscut. 

Pentru a fi vaccinat i se cere permisul de ședere, dar el își va depune acum actele și ies în 2 - 3 luni”, ne-a relatat S.P., colegul tunisianului F.N, de 31 de ani. 

Acesta a venit în țară acum 3 zile și s-a cazat cu greu la hotel, unde s-a explicat situația. ”Acum stă în hotel și peste tot i se cere QR codul, dar cel tunisian nu este recunoscut. Acum ce să fac cu el. Să i-l dau pe al meu și să ajungem la probleme?

Dacă sunăm la DSP Cluj nu răspunde nimeni. Am stat 2 ore și mi-a răspuns la programări de vaccin, dar au zis că nu acolo trebuie să sun. 

Am sunat la alt număr și i-am spus că mă numesc S.P, i-am dat numele și a zis că nu îl interesează cazul că nu e de competența lui. Când i-am cerut numele să știu cu cine am vorbit m-a trimis la plimbare”, ne-a mai relatat S.P..

Tunisianul a semnat contractul cu fabrica luni, 6 decembrie.

Directorul DSP Cluj, Mihai Moisescu, a declarat că: ”Nu poate fi vaccinat atâta timp cât nu are actele de ședere definitivate și nu este considerat rezident. Pe permisul de ședere/muncă domnului i se va atribui și un număr (un CNP) cu care se va putea identifica și în RENV”.

--------------

UPDATE

S-a luat legătura cu domnul. Mâine va trimite actele necesare online la DSP, iar instituția va emite un act din care va reieși că este trecut prin boală și are o doză de vaccin. Conform legislației, pentru cetățenii non-UE nu trebuie QR, ci doar un document care să ateste vindecarea/vaccinarea. Iar după ce va obține documentele de la imigrări, se va vaccina”, a declarat, pentru Știri de Cluj, prefectul Clujului, Tasnadi Szilard. 

Comentarii Facebook