Clujul nu are BONE! S-a ales praful de proiectul Clujului de a plăti bone, pentru familiile care nu prind loc la creșă


Primarul Emil Boc recunoaște că s-a ales praful de proiectul lui, prin care voia să plătească bine familiilor care nu prind loc la creșă. Soluția a venit pentru a le închide gura clujenilor, furioși să Primăria nu construiește creșe.

Nu sunt bone. Noi am pregătit cu AJOFM -ul posibilitatea ca persoanele interesate să facă un curs de 100 de ore, pentru a putea primi acest sprijin financiar persoanele care angajează bone. Dar, nu prea sunt interesate persoanele, iar dacă nu sunt persoane, nu pot fi angajate bone pe piață.

Noi avem banii pregătiți în buget pentru a da sprijinul pentru bone, dar solicitările nu sunt foarte multe pentru că persoanele care prestează aceste activități nu le fac în forma instituționalizată, organizată. Trebuie să facă acel curs cerut de lege, pentru a putea fi plătit cu contract de muncă, să primești sprijin din partea Primăriei de până la 700 de lei,m ca ajutor la bonă. De aceea, cei care aud sper să îi convingă pe cei care vor să facă cursul. 100 de ore nu e capătul lumii. Se pot face profesionist și în câteva săptămâni să ai certificatul, pentru a putea practica legal această meserie”, a spus primarul Emil Boc. 

Realitatea este că bone sunt, dar lucrează la negru. De multe ori vorbim despre persoane pensionare, care își suplimentează astfel veniturile și nu au nevoie de complicații cu statul. 

Comentarii Facebook