Clujul mai are polițiști adevărați! Au recuperat laptopul furat din parcarea Kaufland de doi spărgători profesioniști de mașini - FOTO


Laptopul furat de cei doi spărgători din Târgu Mureș, în data de 12 septembrie 2023, dintr-o mașină parcată la Kaufland în Mărăști, a fost recuperat de polițiști. 

Aceștia merită felicitați pentru rapiditatea cu care au acționat. În 2 octombrie, cei doi spărgători erau deja după gratii, iar la perchezițiile care au urmat s-a reușit recuperarea laptopului în valoare de 6.000 de lei, lucru pe care proprietarul nu îl mai credea posibil. 

Cei doi hoți au folosit un dispozitiv avansat, cu care au deschis mașina în câteva secunde și au dispărut.  Laptopul a fost băgat sub tricou cu o rapiditate și dexteritate uimitoare. Abia se vede pe imaginile video acest lucru. Știri de Cluj a prezentat AICI imaginile în exclusivitate și a urmărit cazulo până la final.

Dosarul a pornit de la reclamația unui clujean care, în 12 septembrie, în jurul orei 18.00, a rămas fără laptopul lăsat în autoturismul din parcarea Kaufland. Un hoț iscusit a deschis mașina în 20 de secunde, după ce a inspectat bine zona. Incidentul s-a petrecut la scurt timp după ce proprietarul mașinii a plecat cu fetița la cumpărături, dar o cameră de supraveghere a filmat totul, inclusiv fața spărgătorului. 

Poliția a intrat pe fir și a fost căutat bărbatul din imagine. Așa s-a ajuns la concluzia că acesta nu acționa singur. Spărgătorii reținuți sunt SZASZ ATTILA și MENYHART FERENCZ, aceștia fiind arestați în 2 octombrie. 

collage.png

În data de 2 octombrie doi bărbați, de 49 și 54 de ani, din județul Mureș au fost reținuți pentru 24 de ore de polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca - Secția 2 Poliție, fiind cercetați pentru comiterea infracțiunilor de furt calificat și tentativă la infracțiunea de furt calificat.

Din cercetările derulate a rezultat că, în 12 septembrie, ”prin utilizarea de chei mincinoase și dezasigurarea sistemului centralizat de închidere ar fi pătruns într-un alt autoturism parcat în locația menționată, fără a sustrage bunuri din interior”. Prima dată au avut ghinion, pentru că nu au avut ce fura. Abia apoi au dat lovitura cu laptopul de 6000 de euro. Faptul că spargerea a fost surprinsă pe camere nu i-a ajutat deloc, pentru că au fost rapid identificați. 

La data de 20 septembrie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Cluj – Compartimentul Investigații Criminale au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară în județul Mureș, municipiul Reghin.

Cei doi bărbați au fost aduși la Secția 2 Poliție Cluj-Napoca pentru continuarea cercetărilor.

În baza probatoriului administrat, polițiștii au emis o ordonanță de reținere pentru 24 de ore a celor doi, iar ulterior, instanța de judecată a dispus arestarea preventivă a bărbaților pentru o perioadă de 30 de zile.

La această acțiune au contribuit și polițiștii din cadrul Serviciului Criminalistic, luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale și polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

Dacă sunteți martorii unui incident și doriți mediatizarea, ne puteți contacta pe Whatsapp (0722804093), pe Facebook, email: office@stiridecluj.com sau prin rubrica ”Trimite o știre!”. Un reporter este tot timpul la dispoziția dvs!

Comentarii Facebook