Luni 26 Septembrie

Clujul a primit 375 de doze de vaccin! Prefectul Abrudean: Nu există niciun fel de risc - FOTO cu prima vaccinare


Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a declarat că județul a primit 375 de doze de vaccin, care vor fi făcute în faza zero, care îi vizează pe medicii din prima linie, de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj. 

Este o zi istorică pentru Cluj, dar și pentru România. Începe campania națională de vaccinare, cu faza zero, respectiv 375 de doze de vaccin au ajuns la ora 6.00, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase pentru prima etapă de vaccinare a personalului de aici. Prima persoană vaccinată în județul Cluj va fi doamna doctor Violeta Briciu, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase. 

După ce se va termina faza zero, vom intra în faza unu, cu personalul medical din județul Cluj, respectiv 12.500 de persoane care vor fi vaccinare în cele 20 de centre amenajate în unități medicale din județul Cluj

În faza doi va cuprinde persoanele din grupele de risc, persoane cu vârsta de peste 65 de ani și persoanele cu boli cronice, în total aproximativ 132 de mii de persoane, care vor fi vaccinate, dacă își exprimă această intenție. Vaccinarea este voluntară, gratuită și necondiționată. Vor fi vaccinate în cele 30 de centre din județul Cluj: 13 în Cluj-Napoca, 3 în Turda, 2 în Dej, unul în Câmpia Turzii, Gherla și Huedin și câte unul în câteva comune.

În faza doi de vaccinare vor intra și persoanele din centrele rezidențiale, adică 2.500 de persoane, care vor fi vaccinate dacă doresc”, a declarat prefectul Mircea Abrudean.

Primii clujeni vaccinați sunt: ️din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, în data de 27 decembrie 2020: 

1. Dr. Violeta Briciu, director medical;

2. Dr. Vasile Morar, medic șef radiologie;

3. Dr. Mirela Flonta, medic șef Laborator analize medicale;

4. Dr. Iulia Trifu, medic specialist radiologie;

5. Dr. Miclăuș Diana, medic specialist TI.

Sunt oameni care se expun zilnic și se vaccinează, pentru a arăta că nu există niciun fel de risc. Trebuie să avem încredere și să solicităm vaccinarea”, a mai spus prefectul.

Comentarii Facebook