Clujenii stau ordonați la cozi în fața magazinelor! Începe să arate la Cluj ca în Italia - VIDEO


Clujenii au început să formeze cozi la marile magazine din oraș. Se respectă distanța de 2 metri între fiecare persoană, iar în supermarketuri intră puține persoane pentru a limita pe cât posibil contactul uman și răspândirea virusului.

Din fericire, încă în România epidemia nu este comunitară, adică nu se distribuie în masă, ci numai de la persoanele venite din zonele infectate din Europa. Acestea sunt acum izolate, iar dacă toată lumea are conștiință civică și respectă regulile, atunci situația ar putea să nu scape de sub control. 

De luni va fi instituită starea de urgență, astfel că măsurile vor fi mai stricte, într-o încercare a autorităților de izolare a virusului, singura șansă de reducere a numărului de îmbolnăviri.

România a intrat de sâmbătă, 14 martie, în scenariul trei al pandemiei de coronavirus, după ce a depășit pragul de 100 de bolnavi.

La Cluj-Napoca, sunt centre de carantină în diverse locații din județ, iar pacienții depistați pozitivi sunt internați la Clinica de Boli Infecțioase. Spitalul este acum eliberat de toate cazurile, rămânând exclusiv un spital pentru cazurile de coronavirus.

Comentarii Facebook