Clujenii se plâng că îngheață în blocurile racordate la termoficare! Au apelat la soluții disperate: „Focul pornit la aragaz ajută”/ Căldură nu este oprită
Clujenii care locuiesc în blocurile conectate la sistemul de termoficare au apelat la soluții disperate după ce temperaturile au scăzut brusc în ultimele zile. Mulți cred că a fost oprită căldura de la Termoficare, dar, în realitate, nu este așa. De fapt, ar trebui să vorbească cu administratorii blocurilor în care locuiesc, pentru că este posibil ca aceștia să fi închis robinetul.
„Termoficare Napoca SA - operator al serviciului public de alimentare cu energie termică al municipiului Cluj Napoca, informează consumatorii racordați la sistemul centralizat, că, în considerarea condițiilor meteo din perioada curentă (cu temperaturi deosebit de scăzute față de normalul perioadei), furnizarea de energie termică pentru încălzire se realizează conform conditiilor diagramei de reglaj - respectiv energia termică pentru încălzire se furnizează în perioadele în care temperatura exterioară coboară sub limita de 10°C (în perioada 08.05 - 13.05.2025, energia pentru încălzire s-a furnizat în corespondență cu aceste limite ale temperaturii exterioare). Furnizarea energiei termice pentru încălzire va continua şi în perioada imediat următoare, adaptat condițiilor meteo, respectiv condițiilor de furnizare specifice diagramei de reglaj (cand temperaturile scad sub limita de 10°C). Adresăm rugămintea utilizatorilor a verifica propriile condiții/ starea instalațiiilor interioare de utilizare, astfel încât toți consumatorii să poată utiliza energia pentru încălzire în condiții optime/adaptate nevoilor. Pentru verificări si asistență tehnică, utilizatorii se pot adresa dispeceratului societății (tel. 0264 503709)”, au transmis reprezentanții Regiei de Termoficare Cluj pentru Știri de Cluj.
Mai multe persoane din Cluj-Napoca s-au plâns pe rețelele de socializare că îngheață de frig în case pentru că a fost oprită căldura de o bună perioadă, iar valul de aer rece i-a luat prin surprindere.
Ideea este că de fapt, de la Regia de Termoficare Cluj se dă căldură, dar unii administratori de bloc au oprit singuri căldura după ce mai multe zile a fost cald, pentru a face economie.
„De ce nu se dă drumul la căldură? Murim de frig. Oare doar la mine în bloc nu s-a dat drumul la căldură? Sunt 18 grade în casă. Evident, sunt pe termoficare. Aveți ceva informații?”, a întrebat un clujean.
Comentariile nu au întârziat să apară.
Alții au oferit sfaturi de „supraviețuire” în apartamentele reci: de la pornirea dușului pentru a încălzi aerul din baie și deschiderea ușii pentru a distribui căldura, până la folosirea aragazului, a ceaiului fierbinte sau a unei pături groase.
„Există niște reguli cu trei zile consecutive sub/peste o anumită temperatură ca să deschidă/închidă căldura. Săptămâna trecută a fost foarte cald și, deci, probabil au oprit căldura. Ăsta e dezavantajul când ești în bloc cu termoficare comună.”, a scris un internaut.
O altă persoană a adăugat: „Dacă n-ai probleme cu umezeala, eu am pornit dușul o vreme până s-a aburit în baie și apoi am lăsat ușa de la baie deschisă. De asemenea, focul pornit la aragaz mai ajută puțin. În afară de asta: pulovere, un cățel, un prieten și un ceai pot face minuni.”.
„Urăsc când îngheț în casă primăvara și toamna. Să știi însă că nu sunt foarte fierbinți caloriferele, cât faptul că și ei adaptează temperatura la condițiile meteo, cât golurile de aer acumulate de când s-a oprit, cât vecinii care poate nu mai deschid caloriferele... Ajută, dar e mai frig decât iarna.”, a comentat un alt locuitor.
Există însă și clujeni mai norocoși, care spun că în unele zone ale orașului, căldura a fost reluată deja în timpul nopții sau chiar și în timpul zilei, în funcție de punctul termic și de deciziile luate la nivel de bloc.
„Eu am căldură deja de câteva nopți. Inclusiv peste zi a mers perioade lungi pentru că au fost sub 10 grade. Chiar am fost plăcut surprinsă – în alți ani, când a fost frig, parcă nu au dat atât de târziu. Știu că toamna se poate începe din 10 octombrie dacă se îndeplinește regula celor 3 zile consecutive < 10 grade, dar primăvara nu știu data limită. Vorbește cu administratorul, să nu fie închisă coloana. Și mai poți suna la termoficare să verifici punctul termic de care aparții.”, a comentat un clujean.
9 Comentarii
Domnul Bolojan și Nicușor a promis că desfințează Rejiile pilele neamurile și amantlîcul unde se sifonează banii publici
HAI LA NOI LA LA LA
NU VĂ SUPĂRAȚI PRIMĂRIA ȘI REGIA DE LEMNE AM ȘI EU O RUGĂMINTE .SE POATE SĂ DAȚI ÎNCĂLZIREA AIA GLOBALĂ UN PIC MAI TARE? E CAM FRIGUȚ!
CINE MAI STĂ LA CAP ȘI MAI ASCULTĂ DUPĂ NIȘTE CLEPTOMANI DE ADMINISTRATORI CARE SE CRED DUMNEZEI COMUNIȘTI MONTEAZĂȚI UN AER CONDIȚIONAT ȘI UN BOYLER SAU CENTRALĂ DAR NU MAI ESTE VOIE ÎN CASA TA SĂ FACI CE VREI NICI SĂ TE BEȘEȘTI CĂ POLUEZI ...
EMIL ȘI EMIL UNU PREMAR ȘI UNUL DERECTOR RAT CJ PE VREMEA ACEEA AU FOST PRINTRE PRIMI CARE S AU DEBRANȘAT DE LA TERMOFICARE ȘI AVEAU CENTRALE PROPRII SĂ MĂ DEIE ÎN JUDECATĂ DACĂ MINȚESC
zice boc si tucalarul lui tarcea ca asta-i viitorul...no na mancati de la lindicurile comunistilor din rachitele soldova...
Beneficile sistemului de termoficare, primesti caldura cand vor altii =)) si platesti apa rece la pret de apa calda.
Toti politicienii canta si trambita sa renuntam la centralele proprii, pai faceti naibii atunci un sistem central eficient sa nu mai zic ca daca nu beneficiezi de subventii de la primarie costurile gigacaloriei de la termoficare depasesc… Citeste mai departe
Beneficile sistemului de termoficare, primesti caldura cand vor altii =)) si platesti apa rece la pret de apa calda.
Toti politicienii canta si trambita sa renuntam la centralele proprii, pai faceti naibii atunci un sistem central eficient sa nu mai zic ca daca nu beneficiezi de subventii de la primarie costurile gigacaloriei de la termoficare depasesc… Citeste mai departe