Clujenii reciclează și primesc bilete gratuite pentru transportul în comun. Boc: ”Asta mă face mândru că sunt clujean”


Clujenii au fost răsplătiți cu 240.000 de bilete de autobuz, reciclând sticle, pet -uri și doze din aluminiu la cele două puncte din Zorilor și Mănăștur.

Vreau să îi felicit pe clujeni pentru că în doar 8 luni și jumătate de când am pus cele două aparate de colectare selectivă, pe bază de recompensă cu bilet de transport în comun, în Mănăștur la Flora și îi Zorilor, la Piață, până acum s-au adunat 3,59 milioane de doze, pet-uri și sticle, care au fost colectate selectiv. Sunt numai 1,6 milioane de doze de plastic, care puteau fi prin parcuri sau pe malul Someșului, au fost adunate. În total s-au emis 240.000 de bilete de transport în comun. 

Asta mă face mândru că sunt clujean și există acest spirit în rândul clujenilor de a colecta. Am luat decizia de a mai investi în achiziționarea unui alt aparat, pe care să îl punem în Grigorescu sau Gheorgheni. Aparatele le cumpărăm noi. Costul recompensei a fost plătit din sponsorizări. Am apreciat firma Terapia, care a plătit o parte din acest program. 

Cât timp avem sponsorizări plătim de acolo, când nu vom avea vom plăti din bugetul local”, a explicat primarul Emil Boc, la Napoca FM.

Edilul a spus că vede de la geamul apartamentului, cum stau oamenii la coadă în Zorilor, așa că s-a gândit să mai monteze un automat de acest gen. Boc a precizat că așteaptă să intre în vigoare legea prin care marile supermarketuri să fie obligate să aibă astfel de automate, unde oamenii să fie răsplătiți cu bani pentru că reciclează.

Comentarii Facebook