Duminica 28 Aprilie

Clujenii nu vor un aquapark privat, cum anunță Boc: „Să învățăm de la orădeni, acolo pare să fie bine administrat de autoritățile locale”


Primăria a promis din nou aquapark la Cluj, în cartierul Grigorescu, pe locul unde acum este ștrandul Sun. Administrația Boc însă insistă pe concesionarea bazei către un investitor privat, în timp ce civicii clujeni nu vor să se mai privatizeze un bun public. Aceștia dau exemplul parcului acvatic Nymphaea din Oradea, care pare să fie bine administrat de autoritățile locale de ani de zile. 

„Avem alternativa de a scoate la concesiune, adică de a veni un partener privat care să realizeze această investiție. Sunt convins că aici vor veni doritori, în condițiile în care Primăria își asumă să mute acea linie de înaltă tensiune și să pună la dispoziția investitorului terenul. Pentru că și în trecut s-a mai încercat și nu a venit nimeni, pentru că mutarea acelei linii de înaltă tensiune este de o extraordinară complexitate”, a spus Emil Boc, la Napoca Live.

Clujenii vor un aquapark administrat de autoritățile locale, pe modelul celui de la Oradea 

Actualul ștrand Grigorescu urmează să fie extins, 51.186 de metri pătrați este suprafața terenului pe care va fi construit viitorul aquapark. Civicii clujeni insistă ca administrația Boc să-și asume proiectul, fără să recurgă la banii privați, care ar duce la concesionarea unui bun public. 

„Sunt pentru un parc acvatic extins pe amplasamentul actualului ștrand Sun, la Someș, dar e o eroare să se mai privatizeze încă un bun public. Parcul acvatic Nymphaea din Oradea pare să fie bine administrat de autoritățile locale, să învățăm de la orădeni. Apoi, alt lucru pe care nu îl înțeleg de ce nu era posibil parcul acvatic pe actualul amplasament de ani buni, de când se discută de subiectul unui parc acvatic în Cluj, adică de aproape două decenii...

Când se căutau locații alternative, indicam Sun, dar mi se zicea că nu se poate din cauza stâlpilor de înaltă tensiune. Atunci de ce acum se poate? Cât timp se pierde cu astfel de tactici de aruncat pisica dintr-un loc în altul, acum de la public la privat?”, a declarat activistul clujean Adrian Dohotaru, pentru „Clujul civic”. 

Comentarii Facebook