Clujenii nu au petrecut de Crăciun, ca pe VREMURI! Ambulanța Cluj a avut program normal, fără beții și consum excesiv de alimente


Clujenii nu au mai petrecut ca în alți ani de Crăciun și au lipsit abuzurile alimentare și alcoolice. 

Directorul Serviciului de Ambulanță al Județului Cluj, Dr. Horia Simu, a declarat că au fost între 210 și 240 de cazui de zi, fără excese.  

Am avut cam același număr de solicitări pe care l-am avut și în alte week-end - uri. Au fost între 210 - 240 pe zi, în medie. Lumea a stat acasă și nu au fost petreceri sau chiolhanurile de altă dată”, a spus Simu.

Clujenii sunt stresați din cauza pandemiei și încearcă acum să se relaxeze. ”Cred că oamenii sunt conștienți că pandemia nu a trecut și stau în casele lor. Se respectă regulile, mai ales că oamenii sunt și stresați și obosiți”, a mai spus Horia Simu.

Acesta crede că restricțiile impuse de autorități în ultimele luni, cu ”stingerea” la ora 10.00, le-a intrat clujenilor în obișnuință, așa că străzile au fost goale de Crăciun și nu au fost înregistrare incidente. 

Valul cinci al pandemiei COVID va lovi România în 3 - 4 săptămâni

Chiar dată incidența este în scădere, ministrul de Interne, Lucian Bode, avertizează că valul 5 al pandemiei de coronavirus vine în maximum trei săptămâni.

Ne aflăm în perioada de acalmie, dar măsurile sunt necesare pentru a răspunde următorului val pandemic care va avea impact mai mare decât valul 4.

Conform specialiștilor, valul 5 va veni în maxim trei săptămâni.

Urmează o perioadă solicitantă, aria de responsabilitate a devenit mai complexă. Vreau să transmit mesaj de mobilizare către structurile MAI pentru a face față provocărilor - va solicit să puneți în aplicare cu responsabilitate planurile cu măsuri ce vizează perioada finalului de an”, a afirmat ministrul de Interne.

Media zilnică a persoanelor carantinate venite din afara țării e 14% din totalul celor intrate în țară în 7 zile. Lor li se adaugă persoane carantinate deja, ceea ce ridică numărul total doar acum la peste 100.000 persoane care intră în aria de verificare a structurilor MAI.

Chiar dacă în ultimele trei zile am observat o descreștere a ratei de carantinare a persoanelor care intră în țară, în ultimele 7 zile, am avut medii zilnice de persoane carantinate între 11 -18%”, a mai adăugat Bode.

Comentarii Facebook