Clujenii își iau rămas bun de la Episcopul Florentin Crihălmeanu. Ce dorință a lăsat în Testament - FOTO


Sicriul cu trupul episcopului greco-catolic de Cluj-Gherla, Preasfinția Sa Florentin Crihălmeanu, este depus la Catedrala Schimbarea la Față, din centrul Clujului.

Credincioșii se pot ruga de la distanță, în mod simbolic, și nu pot ajunge la sicriu. Este asigurată intrarea și ieșirea prin locuri diferite, pentru a nu se crea aglomerație, dau asigurări autoritățile. Evenimentul este organizat și coordonat de Episcopia Greco-Catolică de Cluj-Gherla.   

Măsura este una excepțională, pentru că în Cluj-Napoca rata de infectare este mai mare de 3 cazuri la mia de locuitori, iar ceremoniile de înmormântare sunt interzise. 

Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, Preasfinția Sa Florentin Crihălmeanu, va fi îngropat în cripta de la Catedrala din Piața Cipariu. 

Dorința testamentară a Episcopului Florentin Crihălmeanu: În loc de flori și coroane, dați banii săracilor

În ziua de vineri, 15 ianuarie 2021, trupul Preasfinției Sale Florentin va fi depus în Catedrala ”Schimbarea la Față” (B-dul Eroilor nr. 10, Cluj), iar cei care doresc să îi aducă un ultim omagiu, o vor putea face în intervalul orar 08.00 - 20.00, cu respectarea strictă a normelor sanitare prevăzute pentru perioada de pandemie.

În ziua de sâmbătă, 16 ianuarie 2021, ora 11.00, trupul Preasfinției Sale Florentin va fi depus pe esplanada din fața Catedralei din Piața Timotei Cipariu, iar la ora 1200 va avea loc Slujba Înmormântării.

Comentarii Facebook