Clujenii închiriază apartamente în Kiev, în blocuri care poate nu mai există. Ce mesaj vor să transmită


Un clujean a închiriat un apartament în Kiev, Ucraina, prin AirBnb, dar nu are de gând să și meargă acolo. Este o formă de a ajuta ucrainenii afectați de război. Probabil că apartamentul închiriat nici nu mai există. 

Cel care a lansat inițiativa este specialistul în social media, Val Vesa, cel care a lansat și proiectul umanitar ShoeBox - Cadoul din cutia de pantofi.

Știu că mulți dintre voi deja ajutați refugiații ucrainieni, care au ajuns în România, și fie donați bani, fie strângeți alimente și alte lucruri necesare pentru ei.

Vreau să vă prezint o altă modalitate de a ajuta direct pe cei care au rămas în Ucraina, în diferite orașe, și au listate apartamentele pe AirBnb. Apartamente despre care nu știm sigur dacă mai există și n-au fost deja bombardate.

AirBnb a anulat comisioanele de rezervare pentru orice proprietate listată în platforma lor, care se află pe teritoriul Ucrainei.

Așa că am căutat un apartament, nu foarte scump, în Kiev și l-am închiriat pentru o săptămână. O săptămână pe care, evident, nu o voi petrece acolo. Însă, pe lângă banii trimiși, am lăsat și un mesaj de încurajare, iar ceea ce mi-a răspuns proprietara vă pun în fotografia atașată.

Este sfâșietor faptul că nu a cerut nimic altceva decât să nu mai aibă avioane care să arunce bombe din cerul Ucrainei peste ei.  Atât: clear sky”, a transmis Val Vesa.

Comentarii Facebook