Clujenii îi așteaptă pe refugiați cu tocăniță de cartofi FOTO


Mai mulți clujeni au pornit o inițiativă pe Facebook pentru organizarea unei manifestații dedicate refugiaților sirieni.

Astfel, zeci de tineri s-au strâns, sâmbătă după-amiază, la ora 15.00, în Piața Unirii, din Cluj-Napoca. ”Ne-am adunat la acest miting pentru a arăta că şi la Cluj-Napoca oamenii pot da dovadă de solidaritate cu refugiaţii care vin în Europa din Siria sau Irak, care au nevoie de ajutor. Trebuie să spunem că avem loc, avem resurse umane, putem să îi ajutăm pe cei aflaţi în nevoie. Avem obligaţia morală şi umană de a le oferi adăpost şi hrană acelor oameni  care sunt refugiaţi, nu imigranţi. Majoritatea celor care vin nu vor să rămână, ci să se întoarcă în ţările lor, dar acolo e război, şi aşteaptă sprijin pentru ca acest război să se încheie”, a spus Brand Jacobsen, unul dintre organizatorii mitingului.


Aceștia au vorbit despre problemele cu care se confruntă refugiații ajunși în țările europene, iar unii dintre ei s-au gândit să și gătească tocăniță de cartofi, pentru a arăta că suntem ospitalieri.

Manifestarea a fost organizată pentru a arăta că refugiații sunt așteptați cu brațele deschise de către clujeni și că vor avea parte de o primire călduroasă în inima Ardealului.

 

Participanţii la manifestare au avut steaguri tricolore şi bannere cu mesaje în engleză şi română: ”Refugiaţii sunt bineveniţi”, ”Xenofobia ucide omenia”, ”Români, hai că se poate. Solidaritate”.

Comentarii Facebook