Clujenii cred că o mașină suspectă stropește cu COVID, după ora 23.00. E halucinant - VIDEO


Clujenii au distribuit intens un clip în care apar câțiva muncitori de la RADP Cluj, care stropesc cu substanțe pe străzile din municipiu. Clujenii acuză că au fost închiși în casă intenționat pentru a nu vedea ceea ce se întâmplă.

Ipoteza conspirațională este întărită și de faptul că angajații RADP Cluj erau atât de aerieni și speriați, încât nu au putut explica cu subiect și predicat ce fac ei mai precis. În plus, unii comentatori au remarcat că mașina cu care se făcea operațiunea de ”stropire” nu era inscripționată, ceea ce era un lucru care a întărit teoria conspirației. 

Primăria Cluj-Napoca a anunțat la finalul lunii octombrie că este vorba despre un tatament fitosanitar împotriva dăunătorilor.

În perioada 28 octombrie 2020 - 10 noiembrie 2020, între orele 22.00 – 06.00 demarăm acțiunea de efectuare tratamente fitosanitare la arborii și arbuștii din zonele verzi de pe domeniul public al municipiului Cluj-Napoca. 

Acțiunea se desfășoară în contextul în care, din pricina schimbărilor climatice din ultimii ani, s-a constatat apariția anormală a ploșniței cerealelor (Eurygaster spp), ploșniței marmorate (Halyomorpha Halys), tigrului platanului (Corythucha ciliata) și a altor dăunători în spațiile publice, arborii și arbuștii din grădini, parcuri, liziere și chiar pe pereții locuințelor.

Produsele folosite în aceste tratamente sunt Biscaya 240 OD (Verdon)– 0,2 l/ha, Proteus OD – 110 -0,4 l/ha, Mospilan 20 SG – 0,10 l/ha, Fastac 10 EC – 0.02 %, Karate Zeon – 0.015 %, Delcaps – 0.1 l/ha, Alfametrin 10 EC.Aceste produse sunt omologate și sunt incluse în baza de date PEST EXPERT a  Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Tratamentele vor fi efectuate de către R.A.D.P. Cluj-Napoca în baza Contractului de întreținere și amenajare a zonelor verzi de pe raza municipiului”, a precizat viceprimarul Dan Tarcea.

Accesul la clip a fost restricționat de către persoana care a pornit tot scandalul. 

Comentarii Facebook