Duminica 28 Aprilie

Clujenii care locuiesc pe strada Mărginașă, enervați pe decizia autorităților: „Nu faceți strada cu sens unic!/Ocolesc jumătate de cartier”


Strada Mărginașă a fost prezentată de primarul Emil Boc drept salvarea pentru traficul pe axa Zorilor - Calea Moților - Grigorescu, dar decizia de a face un sens unic în zonă i-a enervat pe clujenii care locuiesc în zonă.

„Va rugăm nu faceți strada Marginasa cu sens unic! Este suficient sa interziceti circulatia la coborare din cartierul Zorilor, pe strada Prunilor, și atunci se va urca doar spre Zorilor pe strada Marginasa și Strada Prunilor, iar la coborare cei care vin din Zorilor vor folosi strada Remetea, care are deja sens unic. În acest fel, locuitorii de pe strada Marginasa vor putea urca și doar ei vor putea coborî spre strada Hasdeu. Astfel se va decongestiona traficul pe strada Marginasa și vor fi luați în calcul și cetățenii care domiciliază pe strada Marginasa, care nu vor fi nevoiți de fiecare data cand vor trebui sa plece de acasă spre oraș sa urce pana în cartierul Zorilor și să coboare pe strada Remetea”, se arată într-o sesizare pentru Primăria Cluj.

Strada Prunilor și strada Mărginașă sunt de fapt niște ulițe din vechiul Cluj, care au fost asfaltate și au numai o bandă. Primarul Emil Boc a lăsat să se înțeleagă că aceste drumuri ar putea juca rolul unei mini-centuri Zorilor - Calea Moților. 

„În vederea modificarilor care se vor aduce circulației pe str. Marginasa, va rugam sa aveți în vedere și locuitorii străzii Marginasa care locuiesc acolo și vor fi cei mai afectati. Locuiesc pe strada Marginasa la 30 m deasupra intersecției cu strada B. P. Hașdeu și prin urmare nu mi se pare normal sa ocolesc jumătate de cartier prin str. Remetea dacă doresc sa merg pe str. Hasdeu sau sa cobor spre str. Motilor, cu atat mai mult cu cât str. Marginasa suporta circulatie pe 2 sensuri. De asemenea nu cred ca locuitorii străzii Marginasa încurcă atât de mult circulatia pe zona str. Prunilor. Sa stiti ca sunt în asentimentul meu și ceilalți vecini chiar dacă au formulat sesizări sau nu”, a mai precizat un clujean într-o sesizare pentru autoritățile locale. 

Comentarii Facebook