Clujenii care au protestat la Ziua Jandarmeriei, amendați: Ne vedem în instanță


Clujenii care au protestat la Ziua Jandarmeriei, în Parcul Central din Cluj-Napoca, au fost amendați de Poliție.

Ştiţi ce e acela "banner pirotehnic"?

”Am primit amendă 100 de lei (dar, fireşte, nu suma contează, ci, pe bune, mizeria "autorităţilor" - pe care eu, unul, n-o mai înghit) din partea Poliţiei Române, după evenimentele (pe care cei mai mulţi le ştiţi) de la Ziua (clujeană a) Jandarmeriei:

”Aflându-se în locul mai sus menţionat a solicitat intervenţia organelor de poliţie la faţa locului, pe motiv că prietenul său, G.D., care afişase un banner la adresa Jandarmeriei, ar fi fost agresat şi tâlhărit de către jandarmi. În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că cele sesizate nu se confirmă deoarece prietenul său, G.D., nu a fost agresat, acesta predând de bună voie bannerul reprezentanţilor jandarmeriei pentru a-i fii (sic!) verificat de materiale pirotehnice, urmând a-l primi înapoi după control.”

Ne vedem, fireşte, în instanţă şi cu Jandarmeria (de la care şi Daniel, şi eu am primit avertismente pentru "contramanifestaţie"), şi cu Poliţia. La motivaţia de mai sus, va fi şi lejer, şi amuzant”, a relatat Dumitru Cornel Vâlcu, unul dintre protestatari.

În 3 aprilie, la Ziua Jandarmeriei, două persoane, Dumitru Cornel Vilcu și Daniel Giurcă au protestat față de abuzurile făcute de jandarmi în 10 august 2018. Daniel Giurcă a încercat să afișeze și un banner cu mesajul ”În An Centenar, Jandarmeria Română a reprimat brutal protestul paşnic a 100.000 de cetăţeni. Să vă fie ruşine!”, dar a fost rapid izolat și bannerul confiscat temporar.

Cornel Vâlcu a sunat la 112 și a reclamat cp bannerul a fost furat de către jandarmi

Bannerul a fost returnat ulterior, dar Poliția consideră că s-a făcut o sesizare nefondată și a aplicat amenda de 100 de lei. 

Vezi AICI imagini de la protest.

Comentarii Facebook