Clujenii au primit un mesaj că vor fi testate alarmele de bombardament. ISU Cluj a explicat care este adevărul


Clujenii s-au alarmat după ce părinții din două localități, Turda și Huedin, au fost anunțați că vor fi pornite sirenele de test. Oamenilor nu li s-a spus de ce se face acest lucru și s-a produs o mare confuzie și alarmare inutilă.

Azi sau maine se vor testa alarmele de bombardament in Cluj. Sa nu va speriați, doar se fac teste”, este mesajul care s-a distribuit printre clujeni. 

ISU Cluj a explicat pentru Știri de Cluj ce s-a întâmplat:

Colegii au trimis astăzi doua adrese către primăriile din Turda și Huedin. Ei aveau mici probleme cu sirenele și înainte și i-am rugat să le verifice. Astfel de verificări se pot face oricum lunar, potrivit legii. În consecință, dacă respectivele primării consideră necesar, pot să pornească sirenele pentru verificarea tehnică a lor, dar nu mai mult de o secundă, pentru a nu alarma populația.

Cu alte cuvinte, primăriile respective pot verifica funcționalitatea sirenelor și fără să le pornească. La nivelul municipiului Cluj-Napoca, nu s-a pus problema pornirii sirenelor. Sunt funcționale și nu este cazul ca oamenii să intre în panică.

Între timp, am aflat de îngrijorarea apărută, iar colegii au luat legătura cu primăriile din județ. Nicăieri nu vor fi pornite sirene”, precizează ISU Cluj.

Comentarii Facebook