Clujeni UMILIȚI la Primărie. La 9.15, angajații luau deja masa. Primarul: ”Trebuie să mănânce, nu pot lucra 8 ore fără pauza”


Mai mult clujeni din Cojocna s-au dus în 21 aprilie la Primăria din localitate pentru diverse acte. Oamenii au ajuns de dimineața, pentru a putea rezolva problema. La ghișeu, surpriză, toți angajații luau masa la ora 9:15.

Primarul a fost întrebat ce se întâmplă, dar a spus că angajații muncesc 8 ore și trebuie să aibă pauză de masă. Cine a mai auzit de pauză de o oră pentru masă la ora 9.00?

Una dintre cele care au stat să se termine pauza de masă a angajaților a relatat toată pățania. 

21.04.2023, ora 9,15, ajung eu optimistă la Primăria Comunei Cojocna, cu speranta că voi rezolva repede problema care o aveam. La intrare îmi arunc ochii pe afișe, era trecut programul de lucru 7,30 - 15,30 și afișul prin care Consilierii locali au hotărât să taxeze certificatele de atestare fiscală cu 10 lei. M-a surprins această taxă, nu am mai auzit la alte primării să fie această taxă, dar e criză financiară și sărăcia e mare.....asta e.

Pe hol, așteptau spășiți vreo 4-5 oameni. Mă îndrept spre camera topo, unde credeam ca voi primi răspuns. Hmmm.... în anticamera biroului topo, forfotă mare, nu se vedea bine era protejată de un paravan. Dar nu era greu sa realizezi că se servea masa. Mă retrag cuminte pe hol și aștept. Oamenii supărați pe hol că nu pot vorbi cu nimeni. Așteptăm.....cuminți. La 9,45 mă întorc la același cabinet topo, masa era încă in toi, dar cu tupeu, după 30 min, bat la uță. Un bărbat de după paravan îmi strigă că e pauză de masă. Ok, întreb până la ce ora? Mi se răspunde: ”O jumătate de oră”. 

Revin spășită pe hol și le spun oamenilor informația primită. Atunci 3 persoane au renunțat. Au spus că revin în altă zi pentru că au venit cu cineva cu mașina care îi aștepta în parcare și nu mai putea sta. O Doamna merge la Primar, să încerce scurtarea pauzei de masa. Ghinion, răspunsul primit a fost dezastruos.... ”Trebuie să mănânce, nu pot lucra 8 ore fără pauza”. Ok, dar toți deodată? La ora 10:10, mă roagă Doamna respectivă să merg și eu la Primar, poate că dacă mergem mai mulți avem șanse să-și termine angajații primăriei siesta mai repede. Zic, bine hai să încerc și eu. Wowwww.....surpriză maximă, s-a încuiat în birou, deci nu l-am văzut. De iesit sigur nu a ieșit! Noi, fraierii, eram pe hol și vedeam. Bun, zic hai să văd la Secretar.... închis. Viceprimar....închis.... Toate ușile închise. Doar la taxe și impozite era un domn și o doamnă, care au renunțat la pauza de masă.

Râzând deja, era 10:10....le spun celor de pe hol despre încercarea mea eșuată de a vorbi cu cineva ”mai mare”. În acel moment a intrat pe ușă D-na viceprimar, spunându-ne că a fost pe teren și întrebându-ne despre revolta noastră. Cuminți, dar deja furioși rău îi expunem D-nei problema cu pauza de masa începută la 9,15 min. Întrebăm de ce nu este afișată pauza de masa, pe site și pe ulă lângă programul de lucru? Grăbită, urcă în birou.....în 3 min s-a spart gașca, au încheiat siesta. Dar......wowwww......vine D-na (mai tânără) de la camera agricolă.... Doamne… nu cred că vreți să știți ce agresivă verbal despre nesimțirea noastră de a sparge pauza lor de masă după o oră. Mă întorc spășită la camera topo, unde normal, am avut de așteptat după cei oropsiți, care deja la ora 9,15 când am ajuns eu erau acolo. Am ieșit fericită că nu am fost certată, am stat în cabinet 5 min, am fost îndrumată să fac o cerere să o las la registratură și voi primi răspuns.

Concluzie, pentru a depune o cerere la Primăria Cojocna am așteptat 1 ora si 35 minute. Dar, mă întreb, dacă nu se întorcea de pe teren D-na Viceprimar, oare cât așteptam? Concluzie, angajații cică au program de lucru 8 ore, din care 1 ora și ceva pauza de masa, dimineață la 7,30 încep cu pauza de cafea, ....apoi știu eu ce pauza mai au? Dar dacă însuși Dl. Primar le permite pauza de masa pe timp nelimitat, noi cetățenii de rând ce putem face? Scuze daca v-am plictisit. Am scris aici deoarece pe pagina lor nu pot scrie”, a relatat clujeanca furioasă.

340988475_1449829639096786_128893015484271698_n.jpg

Viceprimarul comunei, Anca Marcu, a explicat sitiuația și le cere oamenilor să depună plângeri.

341168178_251612510773860_8974913471691982839_n.jpg


Comentarii Facebook